Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cizrelilere kayyım organizasyonu çağrısı: Katılmayın


ŞIRNAK – HDP Cizre İlçe Örgütü, kayyım sponsorluğunda düzenlenecek organizasyona dair, “Bu kutlama bizim yassımız üzerinden yapılıyor. Bu festivale kimse katılmamalı” çağrısı yaptı. 

 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kayyım sponsorluğunda yapılacak “Cizre Müzik Festivali By Mr. Dosso Dossi” organizasyona tepkiler sürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü, parti binasında milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir’in katılımıyla açıklama yaptı.  

 

‘ORTAK OLMAYIN’ 

 

HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, “Kayyımın düzenlediği şenliği kınıyoruz. Annelerimize, gençlerimize, Cizre’nin çocuklarını çağrıda bulunuyoruz; Bu kutlama bizim yassımız üzerine yapılıyor. Bu festivale kimse katılmamalı. Bu eğlenceye ortak olmayın” çağrısı yaptı.

 

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, festival için bütün kamu kurumlarının seferber edildiğine işaret ederek, “2016 yılında sokağa çıkma yasaklarında 288 kişi yaşamını yitirdi. Aralarında kadınlar, çocuklar ve yaşlılar da vardı. Ayrıca bodrumlarda 177 kişi hayatını kaybetti. Daha sonra bunların cenazeleri Mem û Zin Parkı olarak adlandırılan parka atıldı. Bizi tekrar öldürmek istiyorlar. Bununla da kalmadılar bir de üzerine festival yapacaklar. Anneler henüz çocuklarının kemiklerini bulamadı. Faşizmde hukuk ve ahlak yoktur. Bu festivali kınıyoruz. Halkımız bu festivale katılmamalıdır. Bu bizim değerlerimize hakarettir” diye belirtti.

 

HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ ise, “Şırnak ve ilçelerinin bu festivale katılmasını istemiyoruz. Çünkü annelerimizin acısı hala ilk günkü gibi taze” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version