Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP 29’uncu maddeyi AYM’ye taşıyor


ANKARA – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sansür Yasası’nın 29’uncu maddesini AYM’ye taşıyacaklarını söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

‘20 YILDIR ÖNLEM ALACAĞIZ DİYORLAR’

 

Sözlerine “Keşke üzüntülü bir günde olmasaydık. Keşke bu kadar sorunlar yaşanmasaydı” diye başlayan Kılıçdaroğlu, Amasra’daki maden patlaması sonucu 41 işçinin önlemsizlik sonucu yaşamını yitirdiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, “41 evde yangın var. Babasız kalan çocuklar var. Her birimizin yüreğinde derin acılar var. Grup toplantılarına her sefer bir neşeyle başlamak isterdim. Bir espri ile, kucaklaşma ile, helalleşme ile, beraberlik ile başlamak isterim. Bu kadar kopukluk, ayrılık doğru değil. Yakışmıyor bize. Siyaset kurumunun bu kadar acımasız olması doğru değil yakışmıyor bize. Onların bir sloganı vardı. ‘Yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası’ diye. Gittim, arkadaşlarım da gittiler. Ailelerin bir kısmını ziyaret ettim, yetkililerden bilgi almaya çalıştım. Derin bir acı var. Anne tabutun başında, eşi tabutun başında, kardeşleri tabutun başında… Bir ölüm var evet, genç bunların tamamı. Yazıktır, günahtır. Bir memleket böyle yönetilemez. 20 yıldır önlem alacağız diyorlar. 20 yıldır hala önlem mi alacaksın sen” dedi.

 

“Bu ölüm hangi gerekçe ile bizim karşımıza çıkıyor” vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “Dünyada bir numarayız maden kazalarında. Dünyada herkes maden çıkarıyor, niye en çok ölüm bizim ülkemizde oluyor” diye sordu.

 

Son 20 yılda 921 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Devlet dediğiniz kurum vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlar. Biz belli odaklara hizmet eden bir devlet kabul etmiyoruz. Uyuşturucu baronları ile beraber olacaksın, yolsuzluk yapanlarla beraber olacaksın, hırsızların dosyasını kapatacaksın, rüşvet alanları büyükelçi atacaksın Bay Kemal susacak… Susmayacağım arkadaş, susmayacağım” diye konuştu.

 

SANSÜR YASASI MADDESİNİ AYM’YE TAŞIYOR

 

Kılıçdaroğlu, Sansür Yasası olarak bilinen “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin” 29’uncu maddesinin iptali için bugün Anayasa Mahkemesi’ne gideceğini açıkladı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version