Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Buldan ve Sancar’dan HDP’li Eksik’in darp edilmesine tepki

Buldan ve Sancar’dan HDP’li Eksik’in darp edilmesine tepki


HABER MERKEZİ– HDP’li vekil Habip Eksik’in polislerce darp edilmesine tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, “Zulme ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz, demokrasi ve barış mücadelesini daha da büyüteceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen 9 Ekim komplosu yürüyüşünde HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in darp edilmesine yaptıkları paylaşımlar ile tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Buldan, “Bugün Yüksekova’da Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik polisler tarafından darp edildi ve ayağı kırıldı. Demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Nefret iklimini yaratanlara inat, herkesin nefes alabileceği demokratik bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz” dedi.

Sancar ise şu ifadeleri kullandı: “Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik, bugün Yüksekova’da polisler tarafından sokak ortasında vahşi bir şekilde darp edilmiş, ayağı kırılmıştır. Bu saldırı, demokratik siyasete yapılmıştır. Zulme ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz, demokrasi ve barış mücadelesini daha da büyüteceğiz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version