Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Boris Johnson, başbakanlık yarışına girmekten vazgeçti: Doğru zaman değil

Boris Johnson, başbakanlık yarışına girmekten vazgeçti: Doğru zaman değil


İngiltere’de Liz Truss’ın istifa etmesinden sonra tatilini yarıda bırakıp Londra’ya dönen ve parti liderliği yarışına girmesi beklenen Boris Johnson, başbakanlığa yeniden talip olmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Başkanlık için ‘doğru zaman olmadığını’ söyleyen Johnson, erken genel seçim yapılmasını doğru olmayacağını anlattı.

Karayipler’de tatilde olan Boris Johnson, Truss’ın 44 günlük başbakanlık görevini bırakmasının ardından parti içindeki desteğini ölçmek için ülkesine geri dönmüştü. Johnson’a yakın isimler, Johnson’ın aday olacağına yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Boris Johnson, konuyla ilgili son açıklamasında, “Hükümetin, ülkenin dört bir yanındaki ailelerin karşı karşıya kaldığı ekonomik baskılara odaklanması gerektiği bir dönemde genel seçim yapılması, dikkatleri daha da dağıtacaktır. Parti içinde birlik yok. Parlamentoda birleşik bir partiye sahip olmadığınız sürece etkili hükümet kuramazsınız. Ulusal çıkarlar doğrultusunda bir araya gelebileceğimizi umduğum için hem Rishi hem de Penny ile görüşmeme rağmen, ne yazık ki bunu yapmanın bir yolunu bulamadık.” ifadelerini kullandı.

“Şu an doğru zaman değil.” diyen Johnson, 2024’te yapılması planlanan bir sonraki genel seçimlerde aday olacağının sinyalini verdi.

Johnson’ın şimdilik adaylık konusundaki spekülasyonlara son noktayı koymasıyla birlikte gözler parti içinde en fazla desteğe sahip olan Rishi Sunak’a çevrildi. Rishi Sunak’ın en güçlü rakibinin, adaylığını halihazırda ilan etmiş olan Penny Mordaunt olacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version