Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Birleşik Metal İş Sendikası: Açlık sınırı 7 bin 300 liraya ulaştı

Türk-İş Temmuz verilerini açıkladı: Açlık sınırı yeni asgari ücreti aştı


Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) araştırmasına göre açlık sınırı 7 bin 300 liraya, yoksulluk sınırıysa 25 bin 252 liraya çıktı. Buna göre, asgari ücretli bir aile sadece gıda masrafını bile karşılayamıyor.

BİSAM tarafından her ay düzenli olarak hesaplanan açlık ve yoksulluk sınırı Eylül 2022 raporu yayımlandı. Hesaplamaya göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı Eylül 2022 için 7 bin 300 TL olarak tespit edildi.

BİSAM’ın araştırmasına göre hanehalkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise yoksulluk sınırı 25 bin 252 TL oldu. Hesaplamaya göre asgari ücretli bir aile sadece gıda masrafını bile karşılayamıyor.

BESLENMENİN GÜNLÜK MALİYETİ 243 LİRA

BİSAM’ın araştırmasına göre, sağlıklı beslenmenin günlük maliyeti 243 TL’ye yükselirken, sağlıklı beslenme için en önemli harcama kalemini ise süt ve süt ürünleri oluşturdu. BİSAM, açlık sınırını TÜİK verileri, İstanbul Halk Ekmek, zincir market fiyatları ve hekimler tarafından hazırlanan beslenme kalıbı üzerinden hazırladıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version