Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden, nükleer tehdidin 60 yılın zirvesinde olduğunu söyledi: ‘Rusya kullanırsa kıyamet günü ile karşı karşıya kalırız’

Joe Biden'ın 'Covid-19 salgını bitti' sözüne AB ilaç düzenleyicisinden tepki: "Avrupa'da salgın devam ediyor"

Serbest Görüş Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da kazanmak için taktiksel nükleer silah kullanması durumunda dünyanın “kıyamet günüyle karşı karşıya kalabileceğini” söyledi.

Nükleer savaş tehdidinin 60 yıldır olmadığı kadar kötü bir seviyeye yükseldiğinin sinyallerini veren Biden, “Kennedy ve Küba Füze Krizi’nden bu yana kıyamet günü olasılığı ile hiç karşı karşıya kalmamıştık” dedi. 

New York’ta bir bağış toplama etkinliğinde konuşan Biden, Rusya’nın nükleer silah kullanma olasılığıyla ilgili şu ana kadarki en açık konuşmasını yaptı.

Rus lider için “Ortada benim iyi tanıyorum diyebileceğim bir adam var” diyen Biden, “O potansiyel nükleer, biyolojik veya kimyasal silah kullanımından söz ettiğinde şaka yapmıyor; çünkü ordusu beklenenin çok altında bir performans gösteriyor” diye konuştu.

Biden, “Bu yolda devam ederlerse Küba Füze Krizi’nden bu yana ilk kez nükleer silah tehdidi ile karşı karşıya kalacağız” dedikten sonra, “Putin sadece utanılacak duruma düştüğünü ve daha çok kuvvet kaybetmeye devam edeceğini ne zaman anlayacak” diye sordu. 

Putin ve yetkilileri, ABD’yi Ukrayna’ya daha fazla silah göndermekten caydırmak için savaşta nükleer silah kullanılabileceği ile ilgili yorumlar yapmıştı.

Perşembe günü Biden’ın konuşmasından önce Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, dünyanın Rusya’nın nükleer silah kullanmasını “asla affetmeyeceğini” söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version