Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Başak Cengiz’i katleden Boz’un şikayet başvurusuna takipsizlik


İSTANBUL– Başak Cengiz’i katleden fail Can Göktuğ Boz’un sanal medyada kendisine hakaret edildiğini öne sürerek yaptığı şikayet takipsizlik ile sonuçlandı.

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde mimar Başak Cengiz’i katleden Can Göktuğ Boz, sanal medya üzerinden kendisine yapılan yorumlara karşı “hakaret” suçlamasıyla şikayetçi oldu. Failin şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma sonucunda savcılık, “hakaret” suçunun oluşabilmesi için hakaret edilen muhatabın belirli ya da en azından belirlenebilir olması gerektiğini kaydetti. Hakaret içerikli olduğu iddia edilen paylaşımların genel ifadeler içerdiği ve müştekiyi kastettiğine dair bir delil bulunmadığını belirten savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Ataşehir’de 9 Kasım 2021’de mimar Başak Cengiz (28), yolda yürürken Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla katledilmişti. Fail, 22 Nisan’da yerel mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Geçtiğimiz günlerde ise fail Can Göktuğ Boz’a verilen ceza İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version