Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bahçeli: Başörtüsü tartışmasını sonlandırmak için anayasaya değişikliği yapılmalıdır

Bahçeli EYT için tarih verdi, Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü teklifi’ne karşı çıktı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifi ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasa değişikliği çağrısını değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘‘TBMM’ye anayasa değişikliği olarak sunulduğu vakit MHP bunun gerçekleşmesi için elinden gelen gayreti gösterecektir.’’ İfadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu 18. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni’nin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”Başörtüsü konusunun çözülmemiş gibi gündeme taşınmış olması üzücü. Bu tartışmayı tamamen sonlandırmak açısından yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Bu konudaki anayasa değişikliği ile ilgili MHP elden gelen gayreti gösterecek.

SEÇİMLERİN ERKENE ALMA TARTIŞMASI SİYASETEN MALZEME YAPILMAMALIDIR

Seçimin öne alınma konusu, 48 milletvekiliyle temsil edilen bir partinin olgunlaştıracağı yeter sayı değildir. AK Parti ve diğer siyasi partilerle bir istişare yapılarak seçimlerin ne zaman yapılması gerektiği göz önüne alındığında sunulacak metin TBMM’de görüşülür ve karara bağlanır. Ancak şu anda seçimleri erkene alma tartışması siyaseten malzeme yapılmamalıdır.

Kendilerinin aday belirlemede zorluk çektiği ortamda, altı partili grubun seçim tarihini sunmuş olmaları yanlış davranıştır. Seçimler 18 Haziran 2023’te yapılacaktır. Meclis bir karar verir, mevcut yönetim bunu diğer partilerle paylaşırsa belli bir kararı alır ve uygular.

SEÇİMLER YASA ÇERÇEVESİNDE 18 HAZİRAN’DA YAPILACAKTIR

Kendilerinin aday belirlemede zorluk çektikleri bir ortamda 6 masalı siyasi grubun erken seçim tartışmasını Türkiye’ye sunmuş olmaları yanlış bir davranıştır. Seçimlere diyelim ki yarın gireceğiz. Cumhurbaşkanı ve meclis seçimi var. Ama cumhurbaşkanı adayları yok. Adayları olmayan bir yerde gürültünün manası yok. Seçim gününü sabırla beklesinler yeri geldiğinde de hedeflerine varmak için gayret göstersinler”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version