Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avukatı: Zafer Biryol, evinde çay içerken gözaltına alındı; kaçmadı, saklanmadı

Avukatı: Zafer Biryol, evinde çay içerken gözaltına alındı; kaçmadı, saklanmadı


Yargıtay’ın cezasını onaması üzerine geçtiğimiz hafta evinde gözaltına alınarak cezaevine gönderilen eski milli futbolcu Zafer Biryol’un avukatı İlker Batu, müvekkiliyle ilgili rejim medyasında çıkan haberlerin ‘yalan’ olduğunu söyledi. Rejim medyasında yer alan haberlerde Zafer Biryol’un saklandığı, kaçmaya çalıştığı vs. yazıyordu.

İlker Batu, “Eşi ve çocuklarıyla oturduğu ikametgahında çay içerken alındı. 2019 Mayıs ayında tahliye olduktan sonra Zafer Biryol Futbol Okulu’nu kurdu. İnternet sitesi açık, antrenörleri ve iki yüzün üzerinde öğrencisi olan bir futbol okulu. Kendisi de orada öğrencileriyle antrenmanlara çıkıyordu. Hatta polisler eve gelmeden iki saat kadar önce de 18 yaş grubuyla birlikte antrenmandaydı.” dedi.

FETÖ üyeliği suçlamasıyla 2020 Mayıs ayında 6 yıl 3 ay hapis cezası alan eski futbolcular Zafer Biryol ve Ersin Güreler, haklarında verilen cezaların kesinleşmesi üzerine geçen hafta cezaevine gönderilmişti. Aynı dava kapsamında yargılanan Uğur Boral, Ömer Çatkıç ve Bekir İrtegün; etkin pişmanlıktan faydalanarak 2 yıl 1 ay hapis cezası almıştı. Yargıtay, bu üç isim hakkındaki cezaları “daha fazla indirim yapılması” gerektiğini belirterek bozmuştu.

Biryol ve Güreler’in cezaevine gönderilmesi için bazı medya organlarında ‘firari FETÖ’cü yakalandı’, ‘operasyonda yakalandı’, ‘FETÖ’den aranan’ gibi başlıklarla sunuldu. Zafer Biryol’un avukatı İlker Batu Erdoğan, Serbestiyet’e yaptığı açıklamada müvekkiliyle ilgili bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığını ve hukuki haklarını arayacaklarını söyledi.

İlker Batu, “Çıkan haberlerdeki gibi kaçma, saklanma, firari olma gibi durumlar söz konusu değil. ‘Büyükçekmece’de saklandığı evde yakalandı’ diye haberler yapıldı. Polisler, Büyükçekmece’de eşi ve çocuklarıyla birlikte yıllardır oturduğu, ikametgahı olan evine geldiler. Kendisi o sırada evinde çay içiyordu. Ayrıca ‘yakalandı’ denilen haberler çıktığı sırada zaten cezaevindeydi. ‘Yakalandığı’ belirtilen haberler her şey olup bittikten bir gün sonra çıktı. Hatta cezaevine gittikten bir sonraki gün, ajans haberlerini gören bir gazeteci bana ulaşarak ‘ne zaman adliyeye geleceksiniz’ diye sordu.” dedi.

2019 MAYIS AYINDA FUTBOL OKULU KURDU

Aralık 2017’de tutuklanan Biryol’un Mayıs 2019’da tutuksuz yargılanmak üzerine tahliye edilmesinden sonra ‘Zafer Biryol Futbol Okulu’nu kurduğunu aktaran Batu, “2019 Mayıs ayında tahliye olduktan sonra Zafer Biryol Futbol Okulu’nu kurdu. İnternet sitesi açık, antrenörleri ve iki yüzün üzerinde öğrencisi olan bir futbol okulu. Kendisi de orada öğrencileriyle antrenmanlara çıkıyordu. Hatta polisler eve gelmeden iki saat kadar önce de 18 yaş grubuyla birlikte antrenmandaydı.” ifadelerini kullandı.

pic.twitter.com/jVs2dBJHjT

— Zafer Biryol (@ZaferBiryol) October 20, 2022

YARGITAY KARARI UYAP’A DÜŞMEDEN YANDAŞ MEDYADA YAYINLANDI

İlker Batu ayrıca, Biryol’la ilgili kararın Yargıtay’da onandığının UYAP sistemine düşmeden bir gün önce basında yer aldığını belirterek şunları söyledi: “Yargıtay kararı UYAP sistemine düşmeden bir gün önce basında ‘Zafer Biryol’un cezası onandı’ diye haberler yapıldı. Böyle bir şey olabilir mi? Zafer Bey de bana telefon açtı, ‘benim cezam onanmış basın öyle yazıyor’ diye. UYAP’a bakıyorum kararın verildiğini görüyorum ancak kararın içeriğini göremiyorum. Kararın içeriği UYAP’a düşmeden medyaya düştü. Bu olayla ilgili de suç duyurusunda bulunacağım.”

ERSİN GÜRELER’İN AVUKATI: MÜVEKKİLİMİN FİRARİ BİR DURUMU YOKTU

Cezaevine gönderilen diğer eski futbolcu Ersin Güreler’in avukatı Metin Karagöz ise şunları söyledi: “Müvekkilim Ersin Güreler, cezası kesinleşince evinde iken cezasının infazı için kolluk kuvvetlerince alındı. Firari bir durumu yoktu.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version