Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Asya tırmanış final yarışmasına başörtüsüz katılan İranlı sporcu Rekabi cezaevine gönderilecek

Asya tırmanış final yarışmasına başörtüsüz katılan İranlı sporcu Rekabi cezaevine gönderilecek


ENSAR NUR | TR724 HABER

Haber sitesi IranWire, Seul’de düzenlenen uluslararası yarışmada başörtüsü takmayan İranlı kadın sporcu Elnaz Rekabi’nin İran’a indikten sonra doğrudan Evin cezaevine gönderileceğini duyurdu.

İranlı sporcu Elnaz Rekabi geçtiğimiz Pazar günü Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen Asya tırmanış final yarışmasına başörtüsüz katıldıktan sonra, Tırmanış Federasyonu Başkanı Reza Zarei’nin üstlerinden aldığı emir üzerine sporcuyu kandırarak Seul’deki İran büyükelçilik binasına soktuğu iddia edildi.

IranWire’a göre, daha önce Enformasyon Bakanlığı’nda görev yapan Reza Zarei, Elnaz Rekabi’ye pasaportunu ve cep telefonunu teslim etmesi halinde, riske girmeden ve kamuoyuna duyurmadan onu hızla İran’a götüreceğine söz verdi.

Ancak, haber sitesine konuşan kaynak, Rekabi’nin İmam Humeyni uluslararası havaalanından direkt olarak Evin Cezaevine nakledileceğini söyledi.

In a historic move, Iranian athlete Elnaz Rekabi who represented Iran at the Asian Climbing Competitions finals in Seoul, competed without hijab, disobeying the Islamic Republic’s restrictions for female athletes. pic.twitter.com/KvxE5NoQLi

— Iran International English (@IranIntl_En) October 16, 2022

Rekabi, bir hafta süren yıllık Asya Şampiyonası’nın final turuna katıldı ve yarışmayı dördüncü sırada tamamladı. Başörtüsü takmadan yarışan sporcunun görüntüleri sosyal medyada viral oldu.

Sporcu esi İran’da olduğu ve yarışmadan sonra geri dönmek istediği için Güney Kore’ye sığınma talebinde de bulunmadi.

Spor müsabakalarında İranlı kadınlar için de başörtüsü zorunlu. Geçtiğimiz ay, saçları gözüktüğü için katledilen Mahsa Amini’nin ölümünün ardından İran’da halk başörtüsüne karşı başlayan protestolar hala sürüyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version