Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara Barosu Genel Kurulu’nda Jina için direnen kadınlar selamlandı


ANKARA – Ankara Barosu’nun 2 gün sürecek 67’nci Olağan Genel Kurulu’nda ÖÇAV’lı kadın avukatlar, İran’da katledilen Jina Mahsa Amini için direnen kadınları selamladı.

 

Ankara Barosu 67’nci Olağan Genel Kurulu, Nazım Hikmet Kültür Sanat Merkezi’nde başladı. Mevcut baro başkanı Mehmet Eren Turan’ın yeniden aday olmadığı seçimlerde, Avukat Hakları Grubu’ndan (AHG) Hakan Gönenç, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan (ÖÇAV) Linda Sevinç Hocaoğulları ve Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan (DSA) Mustafa Köroğlu, Ankara Barosu’nun yeni yönetimi için 22 bin üyenin oyları için yarışacak.

 

Sabah saatlerinde Ankara’da hakim olan yağışlı havaya rağmen, başkan adayları kendilerini ve yönetimlerini tanıttığı stantlar kurdu. ÖÇAV üyesi ve tek kadın aday olan Sevinç Hocaoğulları’nı temsil eden stantta, “7-8-9-19-11 Kasım’da Silivri’deyiz!”, “Tutuklu avukatlara özgürlük, Av.Selçuk Kozağaçlı, Av. Barkın Timtik, Av.Oya Aslan’a özgürlük” pankartı ile İran’da katledilen Jîna Mahsa Amini ile Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan demans hastası Aysel Tuğluk ve açlık grevinde yaşamını yitiren Ebru Timtik’in fotoğrafları asıldı. 

 

JİNA MAHSA AMİNİ SELAMLANDI

 

ÖÇAV grubu adına kürsüye çıkan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Sinem Coşkun, İran’da katledilen Jîna Mahsa Amini için direnen kadınları selamlayarak konuşmasına başladı. Farklı siyasi gündemlerle genel kurullarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Çoşkun, “Toplumsal her yapıyı ve kurumu özgürlük ağlarında güvenlik çeperine yanaştırmaya çalışarak bu şekilde topluma ve muhalefeti terbiye etmeye yönelmiş bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.

 

‘ADALETSİZLİK ZİNCİRİNİ PARÇALAYACAĞIZ’ 

 

ÖÇAV gurubu adına söz alan Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatlarından Ceren Yılmaz da, her gün avukatların gözaltına alındığını belirtti. Yılmaz, devamla şöyle konuştu: “Bugün Türkiye cezaevlerinde hasta tutsaklara dönük ihlal devam ediyor. Bu yangına su taşıyan karıncalar olacağız. Bizler iyi avukatlarız ama aynı zamanda halkın safındayız. Bu adaletsizlik zincirini hep birlikte parçalayacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Ardından Demokratik Sol Avukatlar Grubu aday adayı Avukat Şenal Sarıhan söz aldı. İşkencenin önlenmesi noktasında barodaki arkadaşlarının duyarlılık içerisinde olduklarını söyleyen Sarıhan, “Bütün Türkiye avukatlarının mücadele ettiği konuda nasıl bu hak mücadelesi yok olabilir. Bu mesleğin asıl görevi insan haklarını savunmak. İktidara hoş görünelim diye susmayı tercih ediyorsanız o zaman sizin meslek örgütleriniz de susacaktır. Bizim savunmamız gereken şey haktır. Hepimiz birlikte mücadele etmek zorundayız. Yoksa cezaevleri bizimle dolar taşar” şeklinde konuştu.

 

Genel Kurul konuşmalarla devam ediyor. İki gün sürecek olan genel kurul yarın yapılacak seçimle sona erecek.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version