Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’da Köln Camii’nde ilk kez hoparlörden ezan okundu

Almanya’da Köln Camii’nde ilk kez hoparlörden ezan okundu


Almanya’nın Köln kentinde genel merkezi bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesindeki Köln Merkez Camisi’nde Cuma namazı öncesi ilk kez hoparlörden ezan okundu.

Almanya’da Türk ve Müslümanların yoğun yaşadığı dördüncü büyük kenti Köln’de Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl bazı şartların yerine getirilmesi koşuluyla hoparlörden ezan okunması uygulamasının hayata geçebileceğini duyurmuştu.

Euronews’te yer alan habere göre, 2 yıl boyunca 5 dakikayı geçmemek üzere saat 12 ile 15 arasında Cuma günleri hoparlörden ezan okunmasına izin verildi. Ezan sesi ise çevrede yaşayanların rahatsız olmaması için 60 desibelle sınırlandırıldı.

Ezan okunduğu esnada dışarıda toplanan küçük bir grup ise protesto gösterisi düzenlerken polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesindeki caminin din görevlisi Mustafa Kader’in avluda mikrofon ile okuduğu ezanı canlı dinlemek isteyen Türk ve Müslümanların yanı sıra çevre sakini Almanlar ile Alman basını da programa ilgi gösterdi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version