Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya diploma denkliği aramadan kalifiye iş gücü alacak

Almanya diploma denkliği aramadan kalifiye iş gücü alacak


Gazeteci Oktay Yaman sosyal medya hesabından kalifiye iş gücüne ihtiyacı olan Almanya’nın Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden eleman almak için yeni bir hazırlık içerisinde olduğunu duyurdu.

Yaman’ın aktardığına göre Almanya, kalifiye iş gücü olarak gelmek isteyenlere kolaylık sağlayacak yeni bir uygulama başlatacak.

Uygulama, Türkiye dahil, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ülkeleri kapsayacak. Diploma denkliği şartı da aranmayacak.

(2)Diploma denkliği aranmadan getirilen kişilere iki haftalık çalışma izni verilecek. İşverenlerin onayı sonrası oturum müsaadesi verilecek. Neredeyse tüm alanlarda kalifiye iş gücü açığı var. Türk vatandaşları da başvurabilecek.
Şimdilik bu kadar. Gelişmeleri paylaşacağım.

— Oktay Yaman 🇪🇺 (@JournalistYaman) October 23, 2022

Oktay Yaman şunları aktardı:

“Yakında Almanya İçişleri Bakanlığı’nın bir toplantısında yer alacağım. Alman hükümeti, TR dahil AB üyesi olmayan ülkelerden Almanya’ya kalifiye iş gücü olarak gelmek isteyenlerle ilgili önemli bir kolaylık sağlayacak. “Şans kartı” uygulaması. Yasa çıkınca başvurular alınacak.

Diploma denkliği aranmadan getirilen kişilere iki haftalık çalışma izni verilecek. İşverenlerin onayı sonrası oturum müsaadesi verilecek. Neredeyse tüm alanlarda kalifiye iş gücü açığı var. Türk vatandaşları da başvurabilecek.

Şimdilik bu kadar. Gelişmeleri paylaşacağım.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version