Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akp’li Milletvekili Şirin Ünal’ın 15 Temmuz öncesi HvKK Abidin Ünal ile saatlerce görüşmesi de gizlenmiş

15 Temmuz davaları görüldükçe Akp hükümeti ve yandaşları tarafından gizlenmeye çalışılan 15 Temmuz gerçekleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Akp’nin asker kökenli milletvekili emekli Tümgeneral Şirin Ünal’ın saklamaya çalıştığı 15 Temmuz ve öncesindeki görüşmelerden biri daha ifşa oldu.

Şirin Ünal’ın daha önce 12 Temmuz 2016’da Erdoğan’ı Marmaris’te kaldığı otelde ziyaret ettiği ve 15 Temmuz günü de Genel Kurmay Başkanlığı’nda Hulusi Akar’la saatlerce görüştüğü, bu görüşmeyi Hulusi Akar’ın emir vererek kayıt defterinden sildirdiği kamera görüntüleri ve tanık beyanları ile ortaya çıkmıştı.*

Bu bilgiyi ortaya çıkana kadar kimseyle paylaşmayan Şirin Ünal’ın 12 Temmuz’da Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı oteli ziyaretinden bir gün sonra 13 Temmuz 2016’da mesai bitimini müteakip dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ile protokol kurallarına tabi olmadan saatlerce görüştüğü ortaya çıktı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2017/109 Esas sayılı dava dosyasına göre müşteki olarak ifade veren dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’a 13 Temmuz’da Şirin Ünal ile görüştüğünün delilleri ifade edilerek görüşmeye dair bilgi istendiğinde Abidin Ünal bu ifadelerin doğru olmadığına dair bir beyanda bulunamayarak görüşmeyi onaylamış oldu. Abidin Ünal mahkemede cevap olarak “Bunu Şirin Ünal’a sorun” diyebildi.

Ayrıca Şirin Ünal 15 Temmuz’da Genel Kurmay’da saatlerce Hulusi Akar ile görüştükten sonra geceyi Erdoğan’ın yanında geçirmiş.

Şirin Ünal’ın 15 Temmuz ve öncesi bilinen irtibatlarına baktığımızda olağan dışı görüşmeler silsilesini analamak zor değil. Akp’li Şirin Ünal’ın 12 Temmuz’da Erdoğan’la Marmaris’te, 13 Temmuz’da dönemin Hava Kuvverteleri Komutanı Abidin Ünal’la ‘protokolsüz olarak’ Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda, 15 Temmuz’da da dönemin Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’la Genel Kurmay Başkanlığı’nda görüştükten sonra 15 Temmuz gecesini Erdoğan’ın yanında geçirmesinin saatler süren görüşmelerin gizlenmek istemesi ile birlikte değerlendirildiğinde aslında hiç de hayatın olağan akışına uygun bir silsile olmadığı anlaşılıyor.

Şirin Ünal’ın bu süreçte başka kimlerle görüştüğünü henüz bilmiyoruz ama zamanla bu bilgiler gün yüzüne çıktıkça 15 Temmuz gerçekleri daha açık biçimde ortaya konmuş olacak.

* Konu ile ilgili daha önceki haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version