Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP rejiminin ‘sivil soykırım’ operasyonuna dünyadan tepkiler geliyor

AKP rejiminin ‘sivil soykırım’ operasyonuna dünyadan tepkiler geliyor


AKP rejiminin dün mağdurlara ve mağdur yakınlarına yardım yapan kişilere yönelik düzenlediği cadı avı operasyonuna tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cezaevinde bulunan kişilerin çocuklarına ve KHK’lı olduğu için iş bulamayan yardıma muhtaç kişiler ve bu kişilere yardımda bulunan insanlara ‘sivil soykırım’ uygulayan AKP rejimi, hakkında gözaltı kararı verilen 704 kişiden 244’ü kadın olmak üzere 599 kişiyi gözaltına aldı.

Yapılan insanlık dışı operasyon Amerikalı birçok Kongre üyesinin de tepkisini çekti. Florida’nın 25. kongre bölgesi temsilcisi Mario Díaz-Balart sosyal medyadan tepkisini şöyle ifade etti:

“Bugün #Türkiye’de yüzlerce kişinin ifade özgürlüğüne yönelik başka bir ayıplı baskıyla tutuklandığına dair haberlerden rahatsızım. Hükümet ayrıca “dezenformasyonu” suç haline getirdi. Türkiye’de ifade özgürlüğüne ve siyasi düşünceye yönelik bu saldırılar sona ermelidir.”

I am disturbed by reports that hundreds of people have been arrested in #Turkey today in another reprehensible crackdown on free speech. The government also has criminalized “disinformation.” These assaults on free expression and political opinion in Turkey must end.

— Mario Diaz-Balart (@MarioDB) October 18, 2022

İnsanlık suçu olarak nitelendirilebilecek operasyona tepki gösteren bir diğer Temsilciler Meclisi üyesi ise Brian Fitzpatrick oldu. Fitzpatrick, “Türkiye’deki Gülen takipçilerinin toplu gözaltılarını duyduğumda ümidim kırıldı. Bu tür siyasi zulmü kınıyor ve Türkiye’yi bu siyasi muhalifleri derhal serbest bırakmaya çağırıyorum. Türkiye’nin bir NATO müttefiki gibi davranmaya başlaması ve bu siyasi zulmü durdurması gerekiyor” dedi.

I am disheartened to hear of the mass detentions of Gülen followers in Turkey. I condemn this type of political persecution & urge Turkey to immediately release these political dissidents. Turkey needs to starting acting like a NATO ally and must cease this political persecution.

— Rep. Brian Fitzpatrick 🇺🇸 (@RepBrianFitz) October 18, 2022

Kuzey Carolina ABD Senatörü Thom Tillis’in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Türk hükümetinin 500’den fazla kişiyi tutuklamasının endişe verici olduğu ifade edildi ve insan haklarının uzun zamandır tüm NATO müttefikleri arasında paylaşılan bir değer olduğu vurgusu yapıldı.

It’s deeply concerning that the Turkish government arrested more than 500 people for spreading so-called “mis-information.” The defense of human rights has long been a shared value among all NATO allies.https://t.co/tLyW5b9Zev

— Senator Thom Tillis (@SenThomTillis) October 18, 2022

Diğer bir kongre üyesi Eric Swalwell,
“#Türkiye’de Gülen takipçilerine yönelik toplu tutuklamaları şiddetle kınıyorum. Hiç kimse siyasi inançlarından dolayı yargılanmamalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu siyasi tutsakları serbest bırakmaya çağırıyorum. Bir NATO müttefiki olarak Türkiye, insan haklarına ve demokrasiye olan bağlılığını korumalıdır” dedi.

I strongly condemn the mass arrests of Gülen followers in #Turkey. No one should be persecuted for their political beliefs. I am calling on President Erdogan to release these political prisoners. As a NATO ally, Turkey must uphold its commitment to human rights and democracy. https://t.co/7fHF3iN1ZD

— Rep. Eric Swalwell (@RepSwalwell) October 19, 2022

Senatör Rick Scott, “Erdoğan’ın haydut rejimi korkunç istismarına devam ediyor. İnsan hakları ihlallerini haklı çıkarmak için vatandaşlarını haksız yere terörist olarak adlandırmasıyla ya da göçmenleri küçük düşürmesiyle, #Türkiye’deki rejim bir tiranlık modeli.

.@RTErdogan‘s thuggish regime continues its horrific abuse. Whether calling its citizens terrorists to falsely justify its human rights abuses, or humiliating migrants, the regime in #Turkey is a model of tyranny.https://t.co/7Go94vevh9

— Rick Scott (@SenRickScott) October 18, 2022

Amerikalı siyasetçilerin yanısıra 700’den fazla kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasına Avrupalı vekillerden de tepki geldi. Avrupa Parlamentosu eski milletvekilliği Rebecca Harms, “#Türkiye’de toplu zulüm devam ediyor” dedi.

The mass persecution in #Turkey continues. @Dunja_Mijatovic @dreynders @SLagodinsky @astroehlein @hrw https://t.co/6D8X3UxfLy

— Rebecca Harms (@RebHarms) October 18, 2022

“Bu gözaltıların sayısı ürkütücü. 1 günde beş yüz kırk üç!
Tutukluların ailelerine yapılan gıda yardımlarının sözde gözaltı sebebi olması delilik.”

The sheer number of these detentions is terrifying.
Five Hundred Forty Three in 1 day!
That the food donations to families of incarcerated people are allegedly a reason for detention is insane. #Turkey
No #RuleOfLaw @Judges4J @IntlWomenJudges @UNIndepJudges

— Rebecca Harms (@RebHarms) October 18, 2022

Refugees Unknown Genel Sekreteri Vonya Womack da operasyonlara tepki gösterdi ve Turkiye’de sessiz bir soykırım yaşandığını ifade etti:

“Politika yapıcılar ve ABD Hükümeti @POTUS, Erdoğan’a, hapishanedeki akrabalarına yiyecek/para gönderen 50’den fazla şehirden 700’den fazla masum insanı 1 günde hapse atmanın bir grubu ortadan kaldırmak için bir taktik olduğunu bildirmelidir.

Sessiz bir soykırım yaşanıyor.”

Policy makers & the US Govt @POTUS must let Erdogan know that locking up 700+innocent people from 50+ cities in 1day who sent food/money to relatives in prison is a tactic to eliminate a group.Prisoners buy their food or need it to survive.

A silent genocide is happening.

— Vonya Womack M.S (@VonyaWomack) October 18, 2022

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version