Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ağır hasta tutuklu Ekinci tedavi edilmiyor


İZMİR – İHD, Menemen Cezaevi’nde tutuklu bulunan 73 yaşındaki ağır hasta tutuklu Şemsettin Ekinci’nin tedavi edilmediğini belirterek, biran önce tahliye edilmesi çağrısı yaptı. 

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla 2 hafta da bir düzenlediği eylemin 263’üncüsünü Konak Eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi. “Hasta mahpuslar ölüyor, susma, suça ortak olma” pankartının açıldığı eyleme çok sayıda kişi katıldı. Bu haftaki eylemde Menemen R Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan 73 yaşındaki ağır hasta tutuklu Şemsettin Ekinci’nin durumuna dikkat çekildi.  

 

TEDAVİ EDİLMİYOR

 

Açıklamayı yapan İHD İzmir Şube Başkanı Zafer İncin, Ekinci’nin sağlık sorunlarına dikkati çekerek, “Tansiyon ve şeker hastalıkları bulunmaktadır. 2017 yılı Ocak ayında beyin damarlarında tıkanma sonucu bir kriz geçirmiş, kan sulandırıcı verilerek geri gönderilmiştir. 2018 yılında bulunduğu koğuşta birden fenalaşarak ambulansla Çiğli Devlet Hastanesine kaldırılmış, beyin kanaması geçirmiştir. Müdahale edilmiş ama sol tarafında felç oluşmuştur ve ayağa kalkamamaktadır. Ekinci’nin daha önce birden fazla defa ATK’ye götürülmesine rağmen kendisi hakkında sadece ‘cezaevinde yalnız kalamaz’ şeklinde rapor oluşturulması nedeniyle infaz erteleme talepleri hep olumsuz sonuçlanmıştır” dedi.

 

‘TAHLİYE OLMALI’

 

Ekinci’nin ağır sağlık sorunlarına ek olarak gözlerinin de artık göremez dereceye geldiğini söyleyen İncin, “Tedavi amacıyla Menemen R Tipi hapishanesinden 4 ayı aşkındır tutulmasına rağmen tedavisinde bir gelişme olmadığı gibi sağlık sorunları her geçen gün artmaktadır. Göz tedavisi için birkaç defa Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne götürülmüş, ancak bugüne kadar herhangi bir tedavi uygulanmamıştır” diye belirtti. 

 

İncin, biran önce Şemsettin Ekinci’nin ameliyat olması gerektiğini vurgulayarak, tedavi olması için tahliye olması gerektiğini belirtti. 

 

Açıklama, yapılan oturma eyleminin ardından son buldu. 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version