Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti’nde zulme karşı direniş mesajı


İZMİR – Hasta ve infazı yakılan tutuklular için başlatılan Adalet Nöbetinde, zulme karşı direniş mesajı verildi. 

 

Hasta ve infazı yakılan tutukluların tedavi edilmesi, tüm cezaevlerinde tecrit uygulamasının kaldırılması talebiyle tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 125’inci gününde İzmir Barosu önünde devam etti. Tutsak yakınları “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Zindanlara ses ver” yazılı önlükleri giydi. Nöbet sırasında “Jin, jiyan, azadî” ve ” Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı. Nöbete Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karabağlar İlçe Örgütü destek verdi. 

 

Nöbette konuşan tutuklu yakını Hanife Gümüş, adaletin anneleri olarak taleplerinin karşılanmasını istedi. Devletin adalet talep edenleri görmezden geldiğini belirten Gümüş, “Devlet adalet isteyenlere karşı gözünü kör, kulağını sağır etmiş. Kendi kanunlarını bilmeyen ve işleyemeyen bir devlet var karşımızda. Buna karşı halk olarak el ele verirsek adaleti sağlayabiliriz. Bu ülkede adalet betonların altına gömüldü. Adaletsizliği ve zulmü kabul etmedik, etmeyeceğiz. Çocuklarımızın taleplerinin karşılanmasını, bir an önce tahliye edilmelerini istiyoruz” diye konuştu.  

 

‘ZULME DİRENECEĞİZ’

 

Ardından konuşan HDP Karabağlar İlçe Eşbaşkanı İsmail Başçı da demokrasi ve adaletin Kürt halkının direnişiyle geleceğini vurguladı. 10 günde 2 kere kolluk güçlerinin saldırısına uğradıklarını belirten Başçı, “9 Ekim ve Şakran’daki Deniz Poyraz davasında saldırıya uğradık. Bizler Deniz yoldaşımızı katledenin sadece Onur Gencer tetikçi olmadığını biliyoruz. Arkasında siyasi bir güç var. Ama bizler adalet nöbetini sahiplendiğimiz gibi davayı da sahipleneceğiz. Bu duruşumuzdan bir adım geri gitmeyeceğiz. Bize saldıran kolluğa da söylüyoruz ki; direneceğiz. Zulmünüz varsa bizim de direnişimiz var” dedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version