Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABB ve Çankaya Belediyesi Sıhhiye pazarından geri çekildi


ANKARA – Sıhhiye pazarı esnafının “yıkım kararı”na karşı yürüttüğü direniş sonucu ABB ve Çankaya Belediyesi ekipleri geri çekildi. 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Çankaya Belediyesi, Sıhhiye’de bulunan ve Ankara’daki en eski pazarlardan biri olan Sosyete Pazarı’nda “Sağlıkçı Anıtı” yapılması amacıyla yıkım kararı aldı. Kararın ardından pazar esnafı Sıhhiye pazarında direniş başlattı. Bugün de devam eden direniş öncesinde pazarın önüne çok sayıda çevik kuvvet ve zabıta ekibi sevk edildi. Esnaf, uzun bir süre pazar girişindeki ekipler ile müzakere etmeye çalıştı. Söz konusu yıkım eyleminin kanuni olmadığını ve pazardan çıkmayacaklarını belirten esnafların direnişi, ilk olarak ABB, ardından da Çankaya Belediyesi’nin geri çekilmesi ile sonuçlandı. 

 

‘EKMEĞİMİZİ ALIYORLAR DAHA NE YAPALIM’

 

Ekipler ile yapılan görüşmeler esnasında yaşanan diyaloglar dikkat çekti. Ankara Pazarcıları Odası Başkanı Recep Ayhan, “Yaralarımıza merhem olmasınlar. Biz bir şey istemiyoruz bize tebligat yapın diyoruz. Gerekli neyse bize tebligatımızı yapın gidelim” dedi. Pazar esnafı Dönüş Gürbüz ise Melih Gökçek’in ardından gelen mevcut ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, Gökçek’ten farklı olmadığına vurgu yaparak, “Üç yıldır Twitter’da şirin baba Mansur Yavaş, gördük ki aşağıda olaylar çok farklı” dedi. Bunun üzerine “siyaset yapmayın” diyen zabıta ve polislere, “Ekmeğimizi alıyorlar daha ne yapalım” diye esnaf cevap verdi. 

 

Esnaf, sıkça sözleşmelerinin devam ettiğini vurguladı. Pazar esnaflarından bir tanesi “Ben kavga etmiyorum. Kafana göre boşalt! Kümesten tavuk mu boşaltıyoruz. Gelmişsiniz kafanıza göre iş yapıyorsunuz” dedi. Buradaki insanların amacının ekmeklerinden olmamak olduğunu belirten esnaf Ali Ekber, “Buradaki insanlar başka bir amaçla gelmedi. ABB’den yetkili biriyle görüştük geri çekildiler. Aynı tepkiyi Çankaya’dan da bekliyoruz. Aylardır gidip geliyoruz, ‘kışlık mala giriyoruz’ diyoruz, ‘bakın işinize’ diyorlar. Çankaya Belediyesi bize uzak bir belediye değil. Eşimiz dostumuz çalışıyor. Tebligatımızı yapın, onlar da emekçi biz de emekçiyiz” diye konuştu. 

 

Çankaya Belediyesinin geçici olarak geri çekildiğini duyurmasının ardından Pazar esnafı, kazanımlarını alkışlarla kutladı. Esnaflar, konuyu yarın yapılacak Belediye Meclisine taşıyacaklarını söyledi.

 

Öte yandan pazarda elektrikler kesildi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version