Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AB, IRGC’yi ‘terör listesi’ne dahil etmeyi planlıyor


ANKARA – Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Almanya ve Avrupa Birliği’nin (AB) İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu “terör örgütü” olarak sınıflandırmayı değerlendirdiğini açıkladı.

 

İran’ın başkenti Tahran’da Kürt kadın Jîna Eminî’nin katledilmesinin ardından başlayan ve giderek yayılan protestolar sürüyor. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, dün Almanya ve Avrupa Birliği’nin (AB) İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu (IRGC) “terör örgütleri” listelerine dahil etmeyi düşündüğünü açıkladı. Baerbock, yaptığı açıklamada, “Geçen hafta da belirttiğim gibi, yeni bir yaptırım paketi başlatacağız. Bir de IRGC’yi nasıl terör örgütü listesine alabileceğimizi inceliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

NÜKLEER ANLAŞMA MÜZAKERESİ YOK

 

Almanya geçtiğimiz hafta, daha önce açıklanmış bir AB yaptırım paketine ek olarak İranlıların vize kısıtlamalarını sıkılaştıracağını belirtti. Baerbock, İran ile Batı arasında nükleer anlaşma konusunda devam eden bir müzakere olmadığını da sözlerine ekledi.

 

Baerbock’un açıklamaları, IRGC Genel Komutanı’nın göstericileri Cumartesi gününün protestoların son günü olacağı konusunda uyarmasının ardından geldi. Bu uyarı, güvenlik güçlerinin ülke geneline yayılan protestolar üzerindeki baskıyı artırabileceği şeklinde yorumlandı.

 

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 15 Nisan 2019’da ABD’nin eski Başkanı Donald Trump döneminde ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “yabancı terör örgütleri” listesine dahil edilmişti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version