Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

6 yıl 3 ay hapis cezası onanan eski futbolcu Zafer Biryol gözaltına alındı: Yandaş ajanslardan yine algı operasyonu

6 yıl 3 ay hapis cezası onanan eski futbolcu Zafer Biryol gözaltına alındı: Yandaş ajanslardan yine algı operasyonu


Cemaatin futbol yapılanması iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski futbolcu Zafer Biryol, Yargıtay’ın hapis cezasını onaması üzerine cezaevine gönderilmek üzere gözaltına alındı. Biryol 18 ay cezaevinde kaldıktan sonra 2 yıl önce tahliye edilmişti.

Cemaate üye olduğu iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen eski futbolcu Zafer Biryol Büyükçekmece’deki evinde sabah saatlerinde gözaltına alındı. Yargıtay’ın dosyasını onamasının ardından cezanın infazı için gözaltına alınan Zafer Biryol’un emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Evinde oturup , çay içen insanı , kaçarken yakalandı haberi yapmak haysiyetsizliktir.

— Zafer Biryol (@ZaferBiryol) October 20, 2022

YANDAŞ BASINDAN YİNE ALGI OPERASYONU

Yandaş Anadolu Ajansı, Demirören Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı, Zafer Biryol’un Büyükçekmece’de yıllarca oturduğu evde cezanın infazı için gözaltına alınmasını ‘silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan eski futbolcu Zafer Biryol kaçarken yakalandı’ başlığıyla vermesi tepkilere neden oldu. Haberi çarpıtmak için birbiriyle yarışan yandaş ajanslar, 18 ay cezaevinde kalan Zafer Biryol’un 23 Mayıs 2019’da tahliye edildiğini ve dosyası Yargıtay’a beklediğini görmezden gelerek sanki her yerde polis tarafından arandığını ve kaçak bir hayat sürdüğü algısı oluşturmaya çalıştı.

Zafer Biryol Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ”Evinde oturup , çay içen insanı , kaçarken yakalandı haberi yapmak haysiyetsizliktir.” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında eski futbolcu Zafer Biryol, 17 Kasım 2017’de gözaltına alınmıştı. Biryol, 28 Kasım 2017’de sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Zafer Biryol’un serbest bırakılmasına itiraz etmesi sonucu tekrar yakalama kararı çıkartılan Biryol, 6 Aralık 2017’de yine gözaltına alınmıştı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Biryol 18 ay cezaevinde kaldıktan sonra 23 Mayıs 2019’da tahliye edilmişti. 20 Temmuz 2022’de Zafer Biryol hakkında “cemaat üyeliği” suçlamasıyla verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı. Aynı davadan yargılanan Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç hakkındaki hükümler ise bozulmuştu.

ZAFER BİRYOL KİMDİR?

1976’da Rize’de doğan Zafer Biryol, Beşiktaş altyapısında futbola başlayarak profesyonel kariyerine başladı. Daha sonra Mersin İdman Yurdu, Edirnespor, Yeni Salihlispor ve Şekerspor’da forma giydi.

Konyaspor forması ile 2003-2004 sezonunda 33 maçta 25 golle gol kralı olan Biryol, bu performansı ile 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fazla forma şansı bulamayan Biryol, 2006 yılında Fenerbahçe’den Bursaspor’a transfer oldu. Çaykur Rizespor forması da giydi. Biryol, futbolculuk kariyerini Konya Şekerspor’da noktaladı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version