Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

35 öğretmene ‘terör’ operasyonu: Suçları, mağdur ailelerin çocuklarına fazla indirim yapmak!

35 öğretmene ‘terör’ operasyonu: Suçları, mağdur ailelerin çocuklarına fazla indirim yapmak!


AKP rejiminin hukuksuz operasyonlarının adresi bu kez İstanbul’du. Hizmet Hareketi’nin ‘güncel eğitim yapılanması’ operasyonunda 35 öğretmen, şafak vakti evleri basılarak gözaltına alındı. İktidarın yayın organı AA’nın haberinde “Operasyonda, örgüte yakın öğrencilere daha az ücret tarifesi uygulandığı tespit edildi.” denildi.

Operasyona ilişkin görüntüler de yayınlandı. AA’nın haberine göre, Üsküdar’da faaliyet yürüten dershane tedbir amaçlı olarak örgüt iltisakı olmayan bir kişinin adına kurulmuş. Dershanenin ayrıca gizli ortakları varmış. Dershanenin eğitim kadrosunda görevli kişiler Hizmet Hareketi ile iltisaklıymış. Şüpheliler arasında KHK’lıların da bulunduğu belirtiliyor haberde. Bazılarının ise cezaevine girip çıktıkları tespit edilmiş. Haberde, ‘örgütün dershanede öğretmen olarak çalışmak için referans sistemi kurduğu’ belirtiliyor.

Ters kelepçe yapıp kafasına çökerek götürdükleri insanlar öğretmen.

Mafyaya, terör örgütlerine dokunamayan rejim polisleri drone eşliğinde öğretmen peşinde.

Tanımlayacak ifade bulmak zor ! pic.twitter.com/RbTsgsCPOO

— ADEM YAVUZ ARSLAN (@ademyarslan) October 4, 2022

Haberde, “Ekipler, yaptıkları çalışmalarda bin 260 öğrencinin bulunduğu kurumda örgütün öğrenciler arasında yüksek olan fiyat farklılıklarını tespit etti. Araştırmalarda örgütle bağlantılı öğrencilerin dershaneye 5-10 bin lira arasında kayıt olurken diğer öğrencilerin ise 30 bin lira bedelle kayıt yaptırdığını belirledi. Dershane yönetiminin aradaki fiyat farklarıyla kendilerine yakın öğrencilerin finansmanını bu şekilde sağladığını ortaya çıkaran ekiplerin konuyla ilgili çalışmasının sürdüğü öğrenildi.” deniliyor.

Dershanenin mağdur ailelerin çocuklarına daha fazla indirim yapması ‘suç’ olarak gösteriliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version