Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yargı tamamen raydan çıktı; artık duruşmaları hakimler değil, kalem yapıyor!

‘Demir Yumruk’ operasyonunda şirketlerin mal varlığı üzerindeki tedbir kaldırıldı


Gazeteci Müyesser Yıldız, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın şikayeti üzerine açılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ‘sanık’ olarak yargılandığı davanın son duruşmasıyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Müyesser Yıldız’ın aktardıklarına göre duruşma, hakim izne ayrıldığı için yapılamıyor. Gazetecilerin sorusu üzerine mahkeme kalemi, “Duruşma ertelenecek. Ben duruşmayı burada [kalemde] yapıp tarih verip hakime göndereceğim.” diyor.

Bunu da gördük…

75. Asliye Ceza Mahkemesi kalem görevlisi, Başbuğ davasının dosya numarasını okuduktan sonra, bekleyen gazetecilerin sorusu üzerine, “Duruşma ertelenecek. Ben duruşmayı burada [kalemde] yapıp tarih verip hakime göndereceğim.” dedi.

— Müyesser Yıldız (@MuyesserYildiz) September 20, 2022

Müyesser Yıldız’ın konuyla ilgili paylaşımları şöyle:

KEMAL KARANFİL: DURUŞMA KALEMDE DEĞİL, MAHKEME SALONUNDA YAPILIR

TR724’e konuşan KHK’lı Hakim Kemal Karanfil, olayı ‘rezalet’ kelimesiyle anlattı: “Duruşma kalemde, hele kalem personeli tarafından yapılmaz. Bizzat hâkim tarafından, önceden ilan edilen yerde, yani duruşma salonunda yapılır. Gelenler tespit edilip dinlenir. Ondan sonra hakim erteleme vs. kararı verir. Hâkim resmen işini katibe havale etmiş. Rezalet… Raporlu veya hasta olsa bile mutlaka duruşma görülür. Adalet Komisyonu, raporlu olan hâkim yerine başka bir hakimi geçici olarak görevlendirir.”

HASAN DURSUN: DURUŞMA HAKİM TARAFINDAN GEREKÇESİYLE ERTELENİR

KHK’lı Cumhuriyet Savcısı Dr. Hasan Dursun, “Böyle bir uygulama yok. Skandal. Duruşma ertelenecekse bunu da hakim duruşmada gerekçesi ile kendi yapmalı. Diğeri sahteciliktir.” diyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version