Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ünsal Ban’ı görüntüleyen gazetecilere polis tehdidi


ANKARA – Ankara Adliyesi’nde THK eski rektörü Ünsal Ban’ı görüntüleyen gazeteciler polisler tarafından tehdit edildi.

 

Devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker’in rüşvet ağı iddialarında adı geçen AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanma aşamasında olduğu Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, adliyeye sevk edildi. Ban’ın getirilişini fotoğraflayan gazetecilerin olduğu basın odası polislerce basıldı. Adliye içerisinde bulunan basın odası kapısına gelen 3-4 polis, gazetecileri kapıya dizerek, “Siz burada bekleyin, amirimiz gelecek” dedi. Polislerden biri, “Fotoğrafları yayınlayamazsınız, amirimiz gelecek, o izin verirse fotoğrafları yayınlayabilirsiniz” tehdidinde bulundu. 

 

AMİR: KİM HABER VERDİ?

 

Bir süre sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amiri, beraberindeki 2 polisle basın odasına gelerek, gazetecilere “Size adamın getirileceğini kim söyledi? Pat diye çıkıp nasıl fotoğraf çekersiniz* Biz haber değeri olan şeyleri zaten veriyoruz. Burada gizli bir iş yapıyoruz” diyerek, gazetecileri tehdit etti. Bir gazetecinin, “Neyin haber olup olmayacağına siz mi karar vereceksiniz? ‘Bizim verdiğimizi yazın, vermediğimizi yazamazsınız’ mı diyorsunuz” şeklindeki tepkisi üzerine amir, gazetecilerin çalıştığı kurumları öğrenmeye çalıştı ve basın odasından ayrıldı.

 

TGS: SİVİL POLİSLER HALA BEKLİYOR

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Twitter hesabından Ban’ın görüntülerini alan gazetecilerle ilgili açıklama yaptı. TGS’nin açıklamasında, şöyle denildi: “Bugün Ankara Adliyesinde Ünsal Ban’ın getirilişini fotoğraflayan gazetecilerin olduğu basın odası polislerce basıldı. Gazeteciler koridora dizildi ve fotoğrafları yayınlamamaları için tehdit edildi. Şuan Basın Odası önünde hala sivil polis bekliyor. Öncelikle polisleri hemen çekin!” 

 

DİSK BASIN İŞ: GAZETECİLERİN ÜZERİNDE ELLERİNİZİ ÇEKİN

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Basın-İş Sendikası, gazetecilere yönelik polis tehditlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Ankara Adliyesi’nde Ünal Ban soruşturmasını takip eden gazeteciler polis tarafından adliye içindeki basın odası basılarak tehdit edildi. Meslektaşlarımız işlerini yaparken güvende olmaları gereken bir alanda ve onların da can güvenliğinden sorumlu polislerin hedefi oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne sesleniyoruz: Artık yeter! Gazetecilerin üzerinden ellerinizi çekin! Derhal bu hukuksuzluğa son verin.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version