Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

UAEA heyeti Zaporijya Nükleer Santrali’ne ulaştı

UAEA heyeti Zaporijya Nükleer Santrali’ne ulaştı


Reuters ve Rus basını, Zaporijya şehrinden çıkan Uluslararası Atom Enerjisi Başkanı Rafael Mariano Grossi öncülüğündeki 14 kilik heyeti taşıyan konvoyun  Rus ordusunun kontrolündeki bölgeye girerek incelemeler için Zaporijya Nükleer Santrali’ne ulaştığını duyurdu.

Ukrayna Devlet Nükleer Enerji Şirketi Energoatom da sosyal medya hesabı üzerinden, heyetin santrale girdiğine dair bilgi paylaştı.

Heyetin bölgedeki çatışmalar nedeniyle birkaç saat geciktiği de gelen bilgiler arasında.

LAVROV: UKRAYNA’NIN BOMBARDIMAN İZLERİ HEYETE GÖSTERİLECEK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey heyetin varışından kısa süre önce Moskova’da öğrencilerle bir araya geldiği etkinlikte konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Santrale giden heyetin “tarafsız” bir rapor hazırlaması gerektiğini ifade eden Lavrov “Onlar kimin suçlu taraf olduğunu belirlemek gibi bir yetkileri olmadığını söylüyor ancak Ukrayna’nın bombardımanlarının tüm izleri onlara gösterilecek” dedi.

Lavrov nükleer santralin güvenliği ve düzenli çalışması konusunda da Rusya’nın elinden gelen her şeyi yaptığını da söyledi. 

İLGİLİ HABER

Ukrayna ve Rusya birbirini nükleer santral çevresinde saldırıyla suçladı

Ukrayna ve Rusya, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyetinin incelemeleri öncesinde birbirlerini nükleer santral çevresindeki saldırıları artırmakla suçladı.

Ukrayna’nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali konumunda bulunuyor.

Altı nükleer reaktör bulunan ve 5 bin 700 megavatsaat elektrik üretim kapasitesine sahip santral, Ukrayna’daki elektriğin yüzde 20’sini sağlıyor.

Santral, 4 Mart’ta Ruslar tarafından ele geçirilmişti. Halihazırda Rus ordusu kontrolünde olan santralin çevresinde topçu saldırıları yaşanıyor. Ukrayna ve Rusya bu saldırılar konusunda birbirini suçluyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version