Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutuklularla dayanışmak için kart gönderildi


İZMİR – Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu, hasta tutuklularla dayanışmak için Türkiye’nin farklı cezaevlerine dayanışma kartı gönderdi.

Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu, hasta tutuklularla dayanışma amacıyla hazırladıkları kartları Karşıyaka PTT’den Türkiye’nin farklı cezaevlerine gönderdi. Kartları göndermeden önce PTT binası önünde basın açıklaması yapıldı. Siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği açıklamada, “ Hasta mahpusların sesi gözü kulağıyız“ pankartı taşındı. Açıklamada sık sık, “Aysel Tuğluk onurumuzdur“, “Bijî berxwedana Zindana” ve “Hasta mahpuslara özgürlük” sloganları atıldı.

Platforma adına açıklamayı platform üyesi Leyla Kaygısız okudu.

‘ÖLÜMLERİ DURDURUN’ ÇAĞRISI

Yurttaşlar olarak içerde ve dışarda nefes almakta zorlandıklarını ifade eden Kaygısız, insanlıktan utanılacak derece ki uygulamalara karşı direnmekten başka şanslarının olmadığını söyledi. Kaygısız, “Her an yolsuzluk, rüşvet, dolandırıcılık, şiddet ölüm haberleri geliyorken, tüm bunlara sesini çıkarmayan siyasi iktidar ve onun denetimindeki yargı, hasta mahpusları ölüme terk etmekte kararlı görünüyor. Aysel Tuğluk örneğinde en bariz şekilde görüldüğü gibi, bağımsız örgütlerin verdikleri raporlara rağmen iktidarın bir noteri gibi davranan Adli Tıp Kurumu ve mahkemeler tedavi hakkını engellemektedirler. Gün geçtikçe sağlık durumu kötüleşen Aysel Tuğluk ve tüm hasta mahpusların ivedilikle tahliye edilmeleri için siyasi iktidara bir kez daha sesleniyoruz; İnsanlık suçu işlemekten vaz geçin! Tedavi hakkını tanıyın! Ölümleri durdurun” dedi.

‘CEZAEVLERİNE SES OLUYORUZ’

Cezaevlerinde yaşanan ölümleri anımsatan Kaygısız, bir katliam süreci ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Kaygısız, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Katliamı durdurmak için mücadele ediyor ve herkesi bu mücadeleye ortak olmaya çağırıyoruz. Kırıklar cezaevinde 3 hasta mahpusun açlık grevi ile içeride başlayan mücadelenin dışarıda sesi oluyoruz, olmaya devam edeceğiz. Bizler yaşam hakkını savunan mahpusların sesini duyuyoruz! Mücadelelerinin tanığı ve ortağıyız! Dayanışma duygularımızı iletmek için onlara bu kartları gönderiyoruz. Vicdanı körelmemiş kamuoyunu dayanışmaya davet ediyoruz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version