Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trump’ın eski danışmanı Flynn yeni bir ‘Hıristiyan milliyetçi’ parti hareketi başlattı

Trump’ın eski danışmanı Flynn yeni bir 'Hıristiyan milliyetçi' parti hareketi başlattı


Flynn’in “2020 seçimlerini tersine çevirmek için yapılan sonuçsuz çabalarından sonra, yeni bir siyasi hareketle geleceğe odaklandığı” belirtildi. The Associated Press haber ajansı ve PBS’in Frontline programının araştırması, Flynn’in “komplo teorisini Hıristiyan milliyetçiliğiyle birleştiren bir siyasi hareket inşa ettiğini” duyurdu.

AP’nin konuyla ilgili haberinde, “emekli korgeneral, eski ulusal güvenlik danışmanı, bir zamanlar terörle mücadele savaşçısı Flynn’in şimdilerde bir sonraki görevine” odaklandığı ve “Hıristiyanlığın Amerikan yaşamının ve kurumlarının merkezinde olduğu Hıristiyan milliyetçi fikirlerine odaklanan bir hareket inşa ettiği” bildirildi.

Frontline konuyla ilgili “Michael Flynn’s Holy War” (Michael Flynn’in Kutsal Savaşı) adlı belgesel çekerken, filmin ilk gösterimi (prömiyeri) 18 Ekim’de yapılacak.

Flynn’in hem manevi hem de politik olarak adlandırdığı bu mücadelesini, geçen ay New York, Batavia’daki bir kiliseye taşıyarak, ülkenin varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğu ve ulusu kurtarmak için destekçilerinin harekete geçmesi gerektiğini söylediği belirtildi.

“Amerika’nın generali” olarak adlandırılan 63 yaşındaki Flynn’in ayrıca, hareketi için büyük miktarlarda bağışlar topladığı kaydedildi.

Araştırmaya göre hareketin içinde, seçim sonuçlarına inkar edenler, maske ve aşı karşıtları, isyancı Proud Boys’u (Gururlu Çocuklar) ile birlikte Cumhuriyetçi partideki seçilmiş yerel yetkililer ve liderler yer alıyor.

Trump’ın en güvendiği isimlerden biri olan Flynn, Rusya’nın Washington büyükelçisi ile yaptığı görüşmeler hakkında FBI’a yalan söylediği iddiaları yüzünden Beyaz Saray’da 22 gün görev yaptıktan sonra istifa etmek zorunda kalmış ve açılan soruşturmanın ardından yargılanarak ceza almıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version