Uganda’dan bir grup yetim öğrenci, yağmur damlalarını karikatürize ederek bu sanat eserlerini Non-Fungible Token (NFT) formatına dönüştürdü. Yetim öğrenciler, Time to Help UK (TTH UK) inisiyatifi için su kuyuları açılmasına destek amacıyla Umut Damlaları NFT Koleksiyonu oluşturdu.
Kripto para birimi gibi teknolojik gelişmeler, son birkaç yılda sosyal sorunları çözmek için marjinal yaklaşımların önünü açtı. Hayır kurumları, sosyal problemlerin çözümü için para toplamak adına yenilikçi bir araç olan NFT dünyasına adım attı. Vakıf kuruluşlar için NFT, online olması ve normal bağış sistemlerinden farklı olarak ödeme kısıtlaması olmaksızın bağışçıların dünyanın herhangi bir yerindeki NFT’ye ulaşmalarını sağlamasıyla yeni gözde haline geldi.
İngiltere merkezli bir yardım kuruluşu olan Time to Help, genç sanatçıların izinleriyle NFT’leri mint ederek Umut Damlaları Koleksiyonunu başlattı. Yaşları 14-17 arasında değişen yetimler, basit bir yağmur damlasını yeniden hayal ederek dijital sanat eserlerinden oluşan Umut Damlaları Koleksiyonunu ortaya çıkardı. Doğayı yeniden canlandırmasıyla bilinen damlalar, bu sefer küçük hayatlara can suyu oldu.
Yeni ortaya çıkan bir kavram olarak, kripto-hayırseverlik, bağışçının bir kripto para birimine yatırım yaparken aynı zamanda bir yetimhaneyi desteklemesini ve kendi adına inşa edilmiş bir su kuyusu açılmasını sağlamakta. NFT’lerin satışından bu yana, Time to Help UK, £5.000’dan fazla para toplayarak, Umut Damlaları Koleksiyonu’nu oluşturan yetim sanatçıların kaldığı yetimhaneye destekte bulundu ve Kenya’da temiz içme suyu sağlamak için yerlilere evlerine yakın 2 su kuyusu inşa etti.
Mayıs ayında, TTH UK ilk NFT eserini tanınmış bir NFT koleksiyoncusu olan Amir Soleymani’ye sattı. Satın alınan dijital sanat eseri, 11 yaşındayken babasını kaybeden Talikaza Ammah (15) tarafından çizilmişti. Okul ücretini ödeyemeyen büyükannesinin yanında kalan Talikaza, satılan NFT sanat eseri ile eğitimine devam edebilecek. Su kuyusunu açtıktan sonra Soleymani, Twitterdan şu sözleri paylaştı: ‘NFT’LER aracılığıyla insanların yaşamları üzerinde gerçekten bir etkiye sahip olabileceğimizi görmek beni çok mutlu etti.’
Çizilen her resmin arkasına derin anlamlar yükleyen küçük sanatçılar, kendileri ve yerliler için daha iyi bir geleceğe sahip olabilme fırsatı oluşturuyor. Time to Help UK, bu girişimin küresel su kıtlığı konusunda farkındalık oluşturmak ve olumlu sosyal etkiler getirmek için önemli olduğunu belirtiyor. Olağanüstü bir örnek olarak, Umut Damlaları projesi yakın zamanda diğer içerik oluşturucuların projeleriyle birlikte bir belgeselde yer alacak.
Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***