Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Teknoloji şirketi Oracle, ‘rüşvet fonu’nu Türkiye’de dağıtmış 

Teknoloji şirketi Oracle, ‘rüşvet fonu’nu Türkiye’de dağıtmış 


ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Oracle Corporation’ın Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yan kuruluşlar oluşturduğu 2016- 2019 yılları arasında iş karşılığında yabancı yetkililere rüşvet vermek için ‘rüşvet fonları’ kullandığını bildirildi.

RÜŞVET FONLARI 

SEC, Oracle’ın Türkiye ve BAE’deki yan kuruluşlarının yabancı yetkililerin teknoloji konferanslarına katılmaları için rüşvet fonlarını kullandığını açıkladı. Oracle aleyhine başlatılan çok yönlü soruşturmada, kurumun Yabancı Yolsuzluk Faaliyetleri Yasası’na (FCPA) göre yapılan ihlaller ortaya çıktı.

SEC, Oracle Şirketi Türkiye Temsilciliği’nin rüşvet fonlarını yetkililerin ailelerine uluslararası konferanslarda onlara eşlik etmek için kullandığını açıkladı. ABD’de Kaliforniya Eyaletinde Los Angeles ve Napa Valley gezileri yapmalarının sağlandığının tespit edildiğini kaydetti.

Serbest Görüş:

 

ORACLE, SUÇLAMALARI KABUL ETTİ 

SEC, Oracle’ın Türkiye’de ‘Rüşvet Fonu’nun kimler için kullanıldığını açıklamadı. Merkezi Teksas’ta bulunan Oracle suçlamalarını kabul etti ve 15 milyon dolar ceza, yaklaşık 8 milyon dolar da tazminat ödeyeceğini bildirdi.

SEC 2012 yılında da Oracle’a rüşvet fonlarının Hindistan’da kullanılmasıyla bağlantılı olarak 2 milyon dolar ceza vermişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version