Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tazminatlarını isteyen inşaat işçilerine polis müdahalesi: En az 15 gözaltı

Tazminatlarını isteyen inşaat işçilerine polis müdahalesi: En az 15 gözaltı


İstanbul’un Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi (İFM) şantiyesinde çalışan inşaat işçileri, tazminat hakları ve fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için Emlak Konut önünde eylem yapmak istedi. İşçilere müdahale eden çevik kuvvet polisi, en az 15 işçiyi darp ederek gözaltına aldı.

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan İstanbul Finans Merkezi (İFM) Şantiyesi bünyesinde Gür Yapı, Yapı Yapı ve Emlak Konut’a bağlı olarak çalışan inşaat işçileri, üyesi oldukları İnşaat – İş ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Dev Yapı – İş sendikaları öncülüğünde hakları için Emlak Konut önünde eylem gerçekleştirdi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, tazminat hakları ve fazla mesai ücretlerini almak isteyen inşaat işçileri ile sendika üyeleri Ataşehir’de bulunan Emlak Konut önünde açıklama yapmak istedi. Polisin açıklama yapılmasına izin vermemesi üzerine işçiler, “Direne direne kazanacağız” , “ İnşaat işçisi köle değildir” sloganlarıyla yürümeye başladı.

‘ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

İşçiler, “Biz buraya hakkımızı almaya geldik. Yapı Yapı, Gür Yapı ve Emlak Konut, haklarımızı gasp ediyor. Sürekli çalıyorlar. Biz hakkımızı aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İşçilere müdahale eden polis, aralarında İnşaat – İş temsilcileri Yunus Özgür, Deniz Gider ve Dev Yapı – İş Genel Sekreteri Nihat Demir’in de olduğu en az 15 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Emlak Konut Önünde darp edilerek gözaltına alındık.

Finans Merkezi şantiyesinde Gür Yapı, Yapı Yapı ve Emlak Konut’a bağlı olarak çalışan üyelerimizin haklarını alana kadar direneceğiz pic.twitter.com/DDbnFUuMA4

— DİSK/ Dev Yapı-İş (@devyapi_is) September 6, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version