Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soru şu: ‘Harput’ birden fazla davada nasıl gizli tanık yapıldı?

MİT TIR’ları davası gizli tanığı ‘Harput’ deşifre oldu: Ailem beni yanlış tanıyacak, ben devletime hizmet ettim


Silah yüklü MİT TIR’ları davasında ‘gizli tanık’ olarak ifade veren Mehmet Avlar’ın Türkiye’nin gündemini meşgul eden bir çok önemli davada farklı kod adlarıyla ‘gizli tanıklık’ yaptığının ortaya çıkması tartışmaları da beraberinde getirdi. Zira Avlar, akla ziyan ifadeleri ve yalanlarıyla onlarca askerin yanı sıra sivillerin de tutuklanmasına neden olmuştu.

MİT TIR’larını durduran Adana eski Jandarma Bölge Komutanı Hamza Celepoğlu’nun avukatı olan Vural Ergül, kadrolu ‘gizli tanığın’ kimliğimi deşifre etti ve görüntüsünü yayınladı. Söz konusu görüntüde Mehmet Avlar’ın bizzat kendisi, bir çok davada farklı kod adlarıyla ‘gizli tanıklık’ yaparak devletine hizmet ettiğini söylüyor.

Gizli Tanık HARPUT’a öfkelererek hataya düşme!
HARPUT ya da KARPUT…Gizli Tanığın adı,kim olduğu önemli değil…
Adalete güvenmek zorundaysan, hesap sorman gerekenler,sipariş üzerine çakma gizli tanık beyanıyla gerçeği yok sayarak,algıyla kanunsuz ceza veren hakim ve savcılar! pic.twitter.com/Wr1yWnbbID

— Vural Ergül (@VuralErgul2) September 19, 2022

BU GİZLİ TANIĞIN İFADELERİYLE KAÇ ASKER TUTUKLANDI?

Şimdi kamuoyu, Tanık Koruma Kanunu’na rağmen bir kişinin birbirinden farklı ve önemli davalarda nasıl gizli tanık yapıldığını merak ediyor.

Avukat Vural Ergül, konuyla ilgili paylaşımlarında, bu konuya dikkat çekiyor: “Asıl sorulması gereken o ki; birbirine zıt üç ayrı örgüte dair gizli tanıklık yapan bu adamı o savcılar Tanık Koruma Yasası’na rağmen nasıl gizli tanık yapabildi? Bu adamı MİT TIRları davasına gizli tanık yapan savcı kimdi? Bir başka önemli soru daha; İmal olunan bu “gizli tanığın” beyanlarını “kuvvetli suç şüphesine delil” kabul eden o savcı kaç Türk Subayını tutuklamaya sevketti ve o sulh ceza hakimi kaç Türk Subayını tutuklandı?”

BU NASIL BİR KEPAZELİK

Avukat Gizay Dulkadir ise tepkisini ,“Bu nasıl bir kepazelik akıl alır gibi değil! Bir insan birden çok örgütün birden çok eylemime nasıl tanık olabilir? Savcılık aklımızla alay ediyor!” ifadeleriyle dile getiriyor.

MİT TIR’ları davası gizli tanığı ‘Harput’ deşifre oldu: Ailem beni yanlış tanıyacak, ben devletime hizmet ettim

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version