Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soma’daki orman yangını kontrol altına alındı

Soma'daki orman yangını kontrol altına alındı


Manisa’nın Soma ilçesinde dün çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Manisa ili Soma ilçesindeki orman yangını kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir” denildi.

İLGİLİ HABER

Soma’da orman yangını: 2 mahalle boşaltıldı

Soma ilçesinde öğlen saatlerinde çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından, ilçede akşam saatlerinde ikinci yangın meydana geldi. Yangın nedeniyle 2 mahalle boşaltıldı.

Bakanlık, Mersin’in Gülnar ilçesinde dünden bu yana süren orman yangınını ise kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği bilgisini paylaştı.

İLGİLİ HABER

Mersin’deki orman yangınına müdahale sürüyor: 790 kişi tahliye edildi

Mersin’de orman yangını nedeniyle Mersin-Antalya kara yolu ulaşıma kapanırken, 300 konuttan 790 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangından etkilenen 6 kişi ise tedaviye alındı.


NE OLMUŞTU?

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Kızılören Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmış, ekiplerin söndürme çalışması sürerken kırsal Beyce ve Heciz mahallelerine yaklaşınca 2 mahalle tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Adil Mahallesi yakınlarında dün akşam ormanlık alanda çıkan yangının ise dün akşam kısmen kontrol altına alındığı bildirilmişti.

Mersin’in Gülnar ilçesinde de dün yangın orman yangını çıkmıştı. Yangını söndürmek için ekiplerin dünden bu yana havadan karadan müdahalesi sürüyor.

(HABER MERKEZİ)
 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version