Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Siyasiler Kraliçe 2. Elizabeth’in ardından taziye mesajlarını paylaşıyor

Siyasiler Kraliçe 2. Elizabeth'in ardından taziye mesajlarını paylaşıyor


İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde tıbbi müşahade altına alınan Kraliçe 2. Elizabeth’in, Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamayla hayatını kaybettiği duyuruldu. 

YENİ KRAL CHARLES VE BAŞBAKAN TRUSS’TAN AÇIKLAMA

Kraliçe’nin ölümünün ardından tahta çıkan Kral Charles yaptığı ilk açıklamada, “Sevgili annem, Kraliçe’nin ölümü benim için en büyük üzüntü anıdır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Liz Truss ise Başbakanlık Konutu önünde yaptığı açıklamada, Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün hem İngiltere’de hem de dünyada şok etkisi yarattığını söyledi.

Truss, “Kraliçe 2. Elizabeth modern Britanya’nın üzerine inşa edildiği bir kaya gibiydi. Britanya bugün büyük bir ülkeyse, onun sayesindedir. Taç, artık Kral III. Charles’a geçiyor. Kral’a sadakat ve bağlılığımızı sunuyoruz. Tanrı Kral’ı korusun!” diye konuştu.

Kraliçe’nin vefat haberinin ardından bir çok isim taziye mesajı paylaştı. Büyük Britanya Kraliçesi için paylaşılan taziye mesajları şöyle:

Kanada Başbakanı Justin Trudeau:

“Kanada’nın en uzun süre hüküm süren Hükümdarı Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’in vefatını yüreklerin en derininden öğrendik. Hayatımızda sürekli bir varlıktı ve Kanadalılara yaptığı hizmet sonsuza dek ülkemiz tarihinin önemli bir parçası olarak kalacak.

Hayatına ve on yıllarca süren saltanatına baktığımızda, Kanadalılar Majestelerinin bilgeliğini, şefkatini ve sıcaklığını her zaman hatırlayacak ve besleyeceklerdir. Bu en zor zamanda düşüncelerimiz Kraliyet Ailesi üyeleriyle birlikte.”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy:

Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünü derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ukrayna halkı adına, @RoyalFamily, tüm Birleşik Krallık’a ve İngiliz Milletler Topluluğu’na bu onarılamaz kayıptan dolayı içten başsağlığı diliyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız sizinle.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron:

“Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth, 70 yılı aşkın bir süredir İngiliz ulusunun sürekliliğini ve birliğini somutlaştırdı. Onu Fransa’nın bir dostu, ülkesi ve asrı üzerinde kalıcı izler bırakan iyi kalpli bir kraliçe olarak hatırlıyorum.”

Hindistan Başbakanı Narendra Modi:

“2015 ve 2018 yıllarında İngiltere ziyaretlerim sırasında Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth ile unutulmaz toplantılar yaptım. Sıcaklığını ve nezaketini asla unutmayacağım. Toplantılardan birinde bana Mahatma Gandhi’nin düğününde hediye ettiği mendili gösterdi. Bu jesti her zaman besleyeceğim.”

Birleşik Arap Emirlikleri devlet başkanı Muhammed bin Zayed:

“Kraliçe II. Elizabeth’in ailesine ve Birleşik Krallık halkına en içten taziyelerimi sunuyorum. Majesteleri, BAE’nin yakın bir arkadaşı ve uzun saltanatı, haysiyet, şefkat ve ülkesine hizmet etmek için yorulmak bilmeyen bir bağlılık ile karakterize edilen sevilen ve saygın bir liderdi.”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres:

“Liderliği ve bağlılığı nedeniyle dünya çapında takdir edilen Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’in vefatına derinden üzüldüm.

BM için iyi bir arkadaştı ve onlarca yıllık değişim boyunca güven verici bir varlıktı.

Onun sarsılmaz, yaşam boyu bağlılığı uzun süre hatırlanacak.”

Zambiya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hakainde Hichilema:

“Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’in vefatını öğrendiğimiz için üzgünüz.

Bu zor dönemde düşüncelerimiz ve dualarımız Kraliyet ailesi ve Birleşik Krallık halkıyla birlikte. Majestelerinin yasını tutarken Tanrı onlara rahatlık ve huzur versin. Ruhu huzur içinde yatsın.”

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani:

“Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’in vefatı beni derinden üzdü. Bu zor dönemde düşüncelerim ve dualarım Kraliyet Ailesi ve Birleşik Krallık halkıyla birlikte.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version