Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SES: Şiddet gören hekim cezalandırılıyor


ADANA – Adana’da kadın hekime şiddet uygulayan başhekimin uzaklaştırma kararına rağmen görevine devam etmesine tepki gösteren SES üyeleri, “Şiddeti uygulayan başhekim değil, şiddete uğrayan hekim cezalandırılıyor” dedi.

  

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi, Dr. Neslihan Üzer’in, Yüreğir Devlet Hastanesi Başhekimi Haşim Onur Uluöz tarafından 17 Ağustos’ta darp edilmesi ardından yaşananlara ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan SES Adana Şubesi Kadın Sekreteri Selma Doğan Çinkır, Üzer’in, Adli Tıp Birimi’nin kurucusu ve sorumlusu iken yetkilerinin elinden alındığını ve kendisine bağlı birimlerde görevli personele hukuk dışı verilen talimatlarla hizmet sunmasının imkansız hale getirildiğini ifade etti. Çinkır, son iki aydır da personele ve kendisine yönelik mobbing sınırını aşan, saldırı içeren davranışların fiziki şiddete vardığını söyledi. Üzer’in yaşanılanları anlamak ve çözüm bulmak amacıyla Başhekimlik odasına gittiğini dile getiren Çinkır,  Başhekim Haşim Onur Uluöz’ün kolunu bükme, karnına yumruk atma, yerde sürükleyerek dışarı atmaya çalışma şeklinde fiziksel saldırısı ve hakarete maruz kaldığını söyledi. 

 

UZAKLAŞTIRMA KARARI  

 

Yetkileri elinden alındığı için görevlerini yerine getiremeyen Üzer’in, adli ve idari işlem başlatmasına rağmen aynı hastanede aynı başhekimle çalışmaya devam ettirildiğini vurgulayan Çinkır, “Sosyal medya ve basın aracılığıyla manipülasyonların ve idari baskının artarak devam etmesi üzerine 6284 sayılı yasa kapsamında Başhekim Haşim Onur Uluöz’e 1 ay uzaklaştırma kararı verilmiştir. Mahkemenin uzaklaştırma kararına rağmen erkek egemen zihniyet kendini ortaya koymuş ve kadın mağdur yerine, saldırgan olan atanmış olan ve erkek olan korunmuştur” dedi. 

  

Sağlık İl Müdürlüğü’ne seslenen Çinkır, “Kadın sağlık emekçisine şiddeti belgelenmiş olan Başhekim hakkında idari bir yaptırım uygulayacak mısınız? Mahkemenin vermiş olduğu uzaklaştırma kararının uygulanabilmesi için ne yaptınız? Görevini yapması engellenen Adli Tıp Uzmanını işini yapmasını sağlayacak mısınız? Sağlıkta performans yeni adıyla teşvik ödeme sistemi; iş barışını bozan bir düzenleme olduğu gerçeği bir yana, tüm bu olaylar nedeniyle, kadın hekim arkadaşımızın yaşadığı ekonomik kaybı karşılayacak mısınız?” sorularını iletti. Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, mobbin ve şiddeti kınadıklarını belirtti. Gözaltı giriş çıkışlarının yapıldığı merkezin başında adli tıp uzmanının alınmasının hem insan hakları yönünden hem de gözaltı yönetmeliği yönünden yanlış olduğunu dile getiren Hilal, “Bunun düzeltilmesi gerekir. Bir diğer husus da gözaltı muayeneleri sağlık birimleri dışında otobüslerde ve emniyette göz altı muayeneleri yapılıyor. Meslektaşımızın orada göz altı muayenelerini yapmak için bulunması gerekir” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version