Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Semra Güzel’in tutuklanması İstanbul’da protesto edildi


İSTANBUL – HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in tutuklanmasını protesto eden HDP Beylikdüzü ilçe örgütü, Güzel’in halkın ve kadınların iradesi olduğu belirtilerek, “Semra Güzel onurumuzdur” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beylikdüzü İlçe Örgütü, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in 2 Eylül günü gözaltına alındıktan sonra polisler tarafından şiddet uygulandığı görüntülere ve tutuklanmasına ilişkin açıklama gerçekleştirdi. Beylikdüzü Meydanı’nda yapılan açıklamaya il yöneticileri, ilçe eşbaşkanları, Demokratik Eğitimciler Sendikası (DES) üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. “Semra Güzel onurumuzdur” sloganının atıldığı açıklamada, “Halkın İradesine Dokunma! Semra Güzel Onurumuzdur” pankartı açıldı.

Açıklamada basın metnini HDP Beylikdüzü İlçe Eşbaşkanı Adalet Ünlü okudu. Her türlü yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşan kişilerin elini kolunu sallayarak suç işlemeye devam ettiğine vurgu yapan Ünlü, “AKP-MHP erkek ittifakı tarafından hedef gösterilen Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel’in özgürlüğü kirli bir kumpasla gasp edilmiştir. Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel, AKP-MHP iktidarının oyunuyla önce dokunulmazlığı kaldırılmış ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazdığı senaryoyla 2 Eylül’de İstanbul’da gözaltına alınıp, 3 Eylül’de tutuklanmıştır” diye belirtti.

‘İRADESİNİ BAŞ EĞMEYEREK GÖSTERDİ’

Ünlü, dokunulmazlığı kaldırılsa da vekilliği devam eden Güzel’e gözaltında yaptırılmak isteneni, “Kürt halkı başta olmak üzere devrimci demokratik güçlerin iradesine boyun eğdirme operasyonudur” sözleriyle değerlendirdi. Güzel’in, halkın ve kadınların iradesi olduğunu, iktidarın bu kirli oyununa karşı baş eğmeyerek gösterdiğinin altını çizen Ünlü, “Hukuk dışı gözaltı ve gözaltına alınma şekliyle de, milletvekilliği devam ettiği için yapılamayan cezaevi kaydı, KHK ile ihraç edildiği, hekimlik görevi üzerinden yapılmasıyla da Türkiye siyaset tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır” dedi.

‘İKTİDAR SİYASETİNİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ’

Güzel’in halkın vekili ve iradeleri olduğunu vurgulayan Ünlü, “HDP’nin gücünü zayıflatmaya, etkisizleştirmeye, görünmez kılmaya yönelik iktidar siyasetini de aynı irade boşa çıkaracaktır” şeklinde konuştu.

Açıklama, “HDP halktır halk burada”, “Semra Güzel irademizdir” sloganlarının ardından son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version