Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sedat Peker’in evine silahlı saldırı

Sedat Peker’in evine silahlı saldırı


Peker’in yakınlarına ‘Vallahi çok eğleneceğiz. Ama zamanını ben belirleyeceğim’ diye konuştuğu öğrenildi.

Son 1 yıldır sosyal medya hesaplarından AKP’nin kirli ilişkilerini ifşa eden Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evi, Milli Parklar ve Bahçeler’e devredilmişti.

Peker’in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve ‘tek mal varlığım’ dediği evine bu sabah silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, bu sabah 09.30’da gerçekleşti.

Evin önüne iki araç geldi. Bir araç uzakta beklerken, yakına gelen aracın camı açıldı. Sedat Peker’in bilgisi dahilinde eve geldiğini söyleyen kişi görevlilerin kendisine yaklaşması üzerine arabanın içinden ateş etti.

3 KURŞUN İSABET ETTİ

Evdeki görevli Yılmaz Günay’a 3 kurşun isabet etti. Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Evde, Peker’in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3’er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi.

Sedat Peker cephesi saldırıyı, suikast timi iddiasının ardından gözdağı olarak yorumladı. Sedat Peker’in dijital tecrite alınmasından sonra yurtdışında kurulan suikast timinin haricinde “Türkiye’deki yakınlarının da hepsine zarar veririz yani öldürürüz” mesajının iletildiğini söyledi. Saldırıyı, Sedat Peker’in susmasını sağlamaya çalıştıkları yönünde yorumladı.

SEDAT PEKER’DEN AÇIKLAMA

Sedat Peker, Beykoz’daki evine düzenlenen ve bir çalışanın ağır yaralanması ile sonuçlanan silahlı saldırı hakkında, “Saldırı olacağını biliyordum, hatta suikastı koordine edecek isimleri de biliyorum” dedi.

Halk TV, Sedat Peker’in yakınlarına ulaşarak, saldırı hakkındaki yorumunu sordu. Yakın çevresi, Peker’in tüm bu gelişmelerden haberdar olduğunu söylüyor. Yine yakın çevresine göre, Peker kendisi hakkında uluslararası çetelere giden suikast daveti ve bunu organize eden kişileri de biliyor. Pekeri’in yakın çevresinden aldığımız bilgiler şöyle:

-Sedat Peker gayet iyi. Olayla ilgili tek yaptığı yorum ise, ‘Aptal düşmanlar maalesef insanın zekasını köreltiyor’

-Sedat Peker’in bu konularla ilgili daha önceden bilgisi vardı. Hatta Dubai’ye yollanan kişilere (suikast timi) başka isimlere pasaport çıkarıldı. Kişilerin isimleri başka fakat sahte isimlere gerçek pasaport çıkarıldı.

-Bu kişilerin görevi suikasti yapmak değil suikastle ilgili grupları koordine etmek.

-Sahte isimle çıkarılan pasaportların gerçek sahiplerinin bilgisi de Sedat Peker’de.

-‘Türkiye’deki yakınlarının hepsini öldüreceğiz’ tarzında ki bu eylemlerin olacığı da Sedat Peker tarafından biliniyordu. Hatta bunu yakın arkadaşlarıyla da paylaştı.

-Türkiye içerisindeki bu organizasyonda yer alan isimler de kendisinde.

– Buradan anlıyoruz ki: hükümeti sarsan bu suç dosyalarını ifşa ederken güvenlikle ilgili de bilgi sahibi. Hesaplarını ona göre yapıyor.

– Sedat Peker, yakınlarına ‘Vallahi çok eğleneceğiz. Ama zamanını ben belirleyeceğim’ dedi.

GAZETECİ AĞIREL’DEN SUİKAST İDDİASI

Gazeteci Murat Ağırel, Sedat Peker’e dijital tecrit uygulandığını söyledi. Ağırel, Peker’e yönelik suikast girişimini de yakınlarından teyit ettiği söyledi.

Halk TV’de yayınlanan ‘Kayda Geçsin’ isimli programda Ağırel, Sedat Peker’in yakın çevresiyle yaptığı konuşmayı aktardı. “Sedat Peker niye sustu?” gibi sorular sorulduğunu belirten Ağırel, “Sedat Peker’in yakın çevresine ulaşmaya çalıştım. Bununla ilgili sorular sordum” dedi.

‘BEĞENİ DAHİ YAPSA İRTİBATI KESİLECEĞİ SÖYLENMİŞ’

“Kendisine (Sedat Peker’e) bir dijital tecrit uygulanıyormuş” diyen Ağırel, şöyle devam etti: “Sosyal medyada en ufak bir beğeni dahi yapılsa dijital tecrite ek olarak yaşadığı konuta jammer’lar getirilip telefonla irtibatı kesileceği söylenmiş. Şu anda çocuklarının okulundan dolayı interneti kesmemişler. Ancak eğer bir daha paylaşım yaparsa veya beğeni-retweet yaparsa bu yola başvuracaklarını söylemişler kendisine. Sonrasında Sedat Peker bununla ilgili yöntem arıyormuş.”

Sedat Peker’in paylaşımlarda bulunduğu “Deli Çavuş” hesabından en son 30 Ağustos tarihinde paylaşım yapılmıştı. Sedat Peker’in kendi hesabından ise son olarak 3 Eylül’deki haberleri Retweet ettiği görülüyor.

SUİKAT TİMİ İDDİASI: ÖDÜLLER KONULMUŞ

Ağırel, açıklamasında Sedat Peker için infaz timleri kurulduğunun iddia edildiğini aktardı. Ağırel, “Belli gruplara, uluslararası suç çetelerine, uluslararası organizasyonlarda kullanılan bu çetelere hedef kişinin ‘kellesi alınması’ üzerine, yani Sedat Peker’e bir suikast yapılması ile ilgili bir anlaşma yapılmış. Ve bununla ilgili Sedat Peker cephesi şunu söylüyor; uluslararası cinayet işleyebilen tüm organizasyonlara açık bir davet olarak kabul edilen bir uygulama yapılmış. Bunu da Sedat Peker’in suikastı için ortaya konulmuş, ödüller konulmuş” dedi.

‘İNFAZ TİMLERİ KURULMUŞ’

“İnfaz timleri kurulmuş. Bir davet yapılmış, açık davet…” diyen Ağırel, “‘Hedefi kim yok ederse ödülü alabileceği bir sistem’ diye tarif ediliyormuş. Sedat Peker de hedefmiş, kim öldürürse ödül alacağı açıklanmış. (Sedat Peker cephesi) Bununla ilgili de verilere ulaşmışlar. Bunlar iddia mı dedim. Hayır, bunlar artık delillendirme aşamasına geldikleri şeylermiş. Bununla ilgili ellerinde veriler varmış” diye konuştu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version