Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Saldırgan gözaltına alındı! Sedat Peker’den ilk açıklama: Saldırı olacağını biliyordum

Saldırgan gözaltına alındı! Sedat Peker’den ilk açıklama: Saldırı olacağını biliyordum


Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, İstanbul Beykoz’daki evine silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, “Saldırı olacağını biliyordum, hatta suikastı koordine edecek isimleri de biliyorum.” dediği belirtildi. Peker’in saldırıyla ilgili ilk yorumu ise “Aptal düşmanlar maalesef insanın zekasını köreltiyor.” şeklinde olmuş. Bu arada olayla ilgili Ö.Ş. isimli saldırgan gözaltına alındı. 

Sedat Peker’in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan evinin önüne bu sabah saat 09:30’da iki araç gelmiş; bir araç uzakta beklerken, yakına gelen aracın camı açılmıştı. Eve Sedat Peker’in bilgisi dahilinde geldiğini söyleyen kişi görevlilerin kendisine yaklaşması üzerine arabanın içinden ateş etmişti.

Vücuduna 3 kurşun isabet eden evdeki görevli Yılmaz Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Evde, Peker’in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3’er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi.

Halk.tv.com.tr’de yer alan habere göre, Peker’in yakın çevresi saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Sedat Peker gayet iyi. Olayla ilgili tek yaptığı yorum, ‘Aptal düşmanlar maalesef insanın zekasını köreltiyor.’ Peker’in bu konularla ilgili daha önceden bilgisi vardı. Hatta Dubai’ye yollanan kişilere (suikast timi) başka isimlere pasaport çıkarıldı. Kişilerin isimleri başka fakat sahte isimlere gerçek pasaport çıkarıldı. Bu kişilerin görevi suikasti yapmak değil suikastle ilgili grupları koordine etmek. Sahte isimle çıkarılan pasaportların gerçek sahiplerinin bilgisi de Sedat Peker’de.

‘Türkiye’deki yakınlarının hepsini öldüreceğiz’ tarzında ki bu eylemlerin olacağı da Sedat Peker tarafından biliniyordu. Hatta bunu yakın arkadaşlarıyla da paylaştı. Türkiye içerisindeki bu organizasyonda yer alan isimler de kendisinde. Buradan anlıyoruz ki; hükümeti sarsan bu suç dosyalarını ifşa ederken güvenlikle ilgili de bilgi sahibi. Hesaplarını ona göre yapıyor.”

Saldırgan öğleden sonra gözaltına alındı.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Saldırının ardından çalışma başlatan Emniyet saldırganın eşgalini belirledi. Saldırgan Ö.Ş., öğleden sonra İstanbul Sancaktepe’de kullandığı silahla birlikte gözaltına alındı. Emniyet kaynakları, gözaltına alınan Ö.Ş.’nin Sedat Peker’le çekilmiş birçok fotoğrafı bulunduğunu, olayın ‘örgüt içi hesaplaşma’ olduğu ileri sürdü. Ancak Peker’e yakın kaynaklar bunu yalanladı.

PEKER’İN ADAMI, EMNİYET’İ YALANLADI 

Peker’in ‘basın danışmanı’ olarak bilinen Emre Olur, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sn. Reis Sedat Peker’in Beykoz’daki evine yapılan silahlı saldırının kamuoyunda büyük tepki oluşturması üzerine Süslü Sülü’nün polisleri tarafından tansiyonu düşürüp algıyı başka bir yöne çekmek için ‘Konunun Sedat Peker ile bir ilgisi yok vuran şahısla vurulan şahsın arasındaki alacak verecek meselesi’ diye gazetecilere bilgi veriliyor. Bu tamamen yalandır.” ifadelerini kullandı.

Sedat Peker’in evine silahlı saldırı

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version