Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’dan ABD’ye uyarı: Ukrayna’ya uzun menzilli füze sevkiyatı kırmızı çizgimiz

Rusya’dan ABD’ye uyarı: Ukrayna’ya uzun menzilli füze sevkiyatı kırmızı çizgimiz


Fotoğraf: Reuters

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’yi uzun menzilli füze sevkiyatı konusunda uyardı. Kiev’e uzun menzilli füze sevkiyatı yapmasının Moskova’nın ‘kırmızı çizgisini’ aşacağını belirten Bakanlık, ABD’yi çatışmanın bir tarafı haline getireceği uyarısında da bulundu. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rusya’nın ”topraklarını koruma hakkının” olduğunu söyledi.

Washington açık şekilde Ukrayna’ya HIMARS’lardan (Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemi) fırlatılan gelişmiş GMLRS (Güdümlü Çoklu Fırlatma Roket Sistemi) roketleri sağladığı belirtilirken, Bu roketler 80 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurabildiği de kaydedildi.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre; HIMARS fırlatma sistemleri daha yüksek menzilli ATACMS taktik füzelerinin fırlatılmasında kullanılabilir. Bu füzelerin 300 kilometreye kadar menzile sahip olduğu biliniyor. Üst düzey bir Ukraynalı yetkili 19 Ağustos’ta Kiev’in artık ATACMS (Ordu Taktik Füze Sistemleri) füzelerine sahip olup olmadığı konusunda açıklama yapmayı reddetmişti.

9 Ağustos’ta Moskova’nın 2014’te ele geçirdiği ve Rus toprağı olarak kabul ettiği Kırım Yarımadası’nda bulunan Saki’deki Rus hava üssünün vurulmasına şimdiye kadar kamuoyu önünde bir açıklama getirilmedi. Burası en yakındaki Ukrayna kontrolündeki topraklara 200 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version