Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Rant yoluna’ karşı ODTÜ’lülerden destek çağrısı


ANKARA – AKP’li Melih Gökçek döneminde başlatılan ve CHP’li Mansur Yavaş tarafından sürdürülen yol çalışmasına karşı ODTÜ’lüler, ABB önünde stant açarak “Bu proje bütün Ankara’yı ilgilendiriyor” dedi. 

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) eski Başkanı Melih Gökçek tarafından 2017’de çalışmaları başlatılan ve mevcut CHP’li Başkanı Mansur Yavaş tarafından sürdürülen “Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantı Projesi” ne karşı belediye binası önünde stant açtı. Açılan stantlarda kamuoyunu yol çalışmasına karşı bilgilendirildi.

 

‘ANKARALILARI İLGİLENDİRİYOR’

 

Stant açılması öncesi açıklama yapıldı. Açıklamada konuşan ODTÜ 2007 mezunu Umut Hasanoğlu, stant çalışmalarında halk ve belediye çalışanlarından destek gördüklerini belirtti. Hasanoğlu, ODTÜ’den geçirilmesi planlanan söz konusu yolun Ankaralıları ilgilendirdiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Bu proje yalnızca ODTÜ’lüleri değil bütün Ankaralıları ilgilendiren bir proje. Şehir içinde kalmış yek pare doğal alandan bahsediyoruz, Ankara’nın ciğerlerinden bahsediyoruz. Tüm halkı ilgilendiren bir proje olduğu için herkesi desteğe çağırıyoruz.”

 

 Stantta belediye önünden geçen yurttaşlara ODTÜ’den geçirilmesi planlanan yola dair bilgilendirme yapıldı. ODTÜ’lülerin başlattığı stant çalışmasına Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) destek ziyaretlerinde bulundu. Standı gün içerisinde sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının ziyaret etmesi bekleniyor. 

 

ODTÜ’lüler ayrıca yol çalışmasına ilişkin “ODTÜ Rant Yoluna Dair Sıkça Sorulan Sorular” Başlıklı 10 soru ve 10 cevaptan oluşan bir bildiri dağıttı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version