Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Putin’i istifaya davet eden milletvekillerden Torstrem: Çocuğu olan arkadaşlarımız imza atmaya korktular

Putin'i istifaya davet eden milletvekillerden Torstrem: Çocuğu olan arkadaşlarımız imza atmaya korktular

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘i istifaya davet eden imza kampanyasını imzalayan milletvekillerinden birisi “İmza kampanyası düzenlemek bile korkutucu” dedi

Yerel yöneticiler tarafından Putin’i istifaya davet eden imza kampanyasını başlatanlar birisi olan St. Petersburg bölgesi yerel milletvekili Ksenia Torstrem, France24’e konuştu. 

Torstem, imza kampanyası başlatmanın Rus yasalarına göre suç olmadığı için bu tercihi yaptıklarını belirttikten sonra “Açık bir şekilde bu tür bir imza kampanyası bile korkutucu. Telegram kanalında imza kampanyasının metnini paylaştıktan sonra, birçok kişi, özellikle de çocuğu olanlar, imza atmaya korktuklarını söyledi. Diğerleri ise bir etkisi olmayacak bir imza kampanyası için risk almanın gereği olmadığını belirtti” ifadelerini kullandı.

“Barışçıl bir şekilde bırakmanın yolu”

Putin’i istifa edeceğini gerçekten düşünüyor musunuz sorusuna ise “Neden olmasın? İstifa, Putin için görevi barışçıl bir şekilde bırakmanın bir yolu. Aslında, Putin’le aynı fikirde olmayan milyonlarca Rus var ve bu imza kampanyası onlara ‘Siz yalnız değilsiniz’ mesajını veriyor. Belki de siyasi elitler arasında Putin’i yargılamak isteyenler de olabilir. Onlara, yerel düzeyde destek verebileceğimizi göstermek istiyoruz” diyerek yanıtladı.

Milletvekili, imza kampanyası metninin kısa olmasıyla ilgili soru için “Bu soruyu başımı belaya sokmadan cevaplayabilir miyim bilmiyorum. Ancak ben, Putin’e uzun zamandır muhalifim” ifadelerini kullandı.

İmza kampanyasında, Putin, dört farklı suçlama ile karşı karşıya: Rus birliklerinin gereksiz yere yok edilmesi, ekonomik büyümeye katkı yapabilecek genç Rus vatandaşlarının ölümü, ekonomik istikrarsızlık ve Rusya’nın Ukrayna’yı ‘askerden arındırma’ hedefine rağmen Kiev’in NATO’dan aldığı silah yardımlarıyla Rus ordusuna göre daha iyi bir durumda olması.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version