Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

PSG’nin hocası, “iklim krizine karşı uçak yerine tren” önerisini tiye aldı: “Yelkenli tekne ile gitmeyi düşünüyoruz”

Serbestiyet


Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasındaki ilk maçında Juventus ile bu akşam (6 Eylül) sahasında karşılaşacak olan PSG’nin teknik direktörü Christophe Galtier’ye dün (5 Eylül) basın toplantısında ilginç bir soru yöneltildi: Acaba Galtier iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olmak üzere takımını uçak yerine trenle seyahat ettirmeyi düşünür müydü? 

https://serbestiyet.com/wp-content/uploads/2022/09/Juventus-maçı-basın-toplantısında-PSG-teknik-direktörü-Galtiere-iklim-değişikliğiyle-mücadeleye-yardımcı-olmak-için-deplasmanlara-trenle-gitmek-düşü.mp4

Muhabirin sorusunun sebebi, PSG’nin hafta sonu Fransa Lig 1’de oynayacağı Nantes maçı için Paris’ten şehre 2 saatlik tren yolculuğu yapmak yerine 65 dakikalık uçak yolculuğu yapma kararı almasıydı.

Bu soru üzerine teknik direktör Christophe Galtier ve basın toplantısına birlikte katıldığı Fransız futbolcu Mbappe birbirlerine kısa bir süre baktıktan sonra kahkahalarla gülmeye başladı.

Soruyu alaya alan Galtier, muhabire “Dürüst olmak gerekirse, bu sabah gezilerimizi organize eden şirketle konuştuk; yelkenli tekneyle seyahat edip edemeyeceğimizi öğrenmeye çalışıyoruz” cevabını verdi.

Galtier, basın toplantısındaki sözleri nedeniyle Fransa Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra da dahil olmak üzere bazı spor insanları tarafından eleştirildi.

Bakan Amélie Twitter’dan paylaştığı mesajında, “M. Galtier, sizden daha alakalı ve sorumlu cevaplar almaya alışığız… Bu konu hakkında konuşalım mı?” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version