Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polonya, 2. Dünya Savaşı’nda uğradığı zarar nedeniyle Almanya’dan 1.3 trilyon dolar talep edecek

Polonya, 2. Dünya Savaşı'nda uğradığı zarar nedeniyle Almanya'dan 1.3 trilyon dolar talep edecek

Polonya, 2. Dünya Savaşı’nda uğradığı zarar nedeniyle Almanya’dan 1.3 trilyon dolar savaş tazminatı talep edeceğini bildirdi.

Polonya’da iktidarda olan milliyetçi Hukuk ve Adalet Partisi Lideri Jaroslaw Kaczynski, 1.3 trilyon doların “En sınırlı yollarla toplandığını ve bu rakamı artırmanın mümkün olabileceğini” belirtti. Hukuk ve Adalet partisi, iktidara geldiği 2015 yılından bu yana savaş tazminatı talep edeceklerini belirtmesine rağmen henüz Almanya’dan resmi bir istekte bulunmadı.

Reuters’ta yer alan habere göre, 2019 yılında yaptığı bir başka hesaplamada, Polonya, 2.Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası işgalinin faturasını 850 milyar dolar olduğunu hesaplamıştı.

Polonya’da muhalefette olan Sivil Platform partisi Başkanı Donald Tusk ise savaş tazminatı talebinin “iktidar partisine desteği artırmak için kullanılan bir iç politika kampanyası” olduğunu söyledi.

Polonya’da 1953 yılında iktidarda olan komünist rejim, Batı Almanya’dan savaş tazminatı talebinden vazgeçmişti. Hukuk ve Adalet partisi ise alınan kararın, Polonyalıların iradesinin dışında alındığını belirtiyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version