Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Peker’e gözdağı mı? Basın danışmanı Emre Olur Türkiye’ye getirildi iddiası

Peker’e gözdağı mı? Basın danışmanı Emre Olur Türkiye’ye getirildi iddiası


Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye geri yollandığını söyledi. Acarer, “Olanlar ‘bir daha paylaşım yaparsan seni de iade ederiz’ diye okunabilir” dedi.

Acarer daha sonra, Olur’un Arnavutluk vatandaşı olduğunun anlaşılması üzerine uçağın durdurulduğunu, Emre Olur’un hala Arnavutluk’ta olabileceğini yazdı.

Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un Peker’in bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiği, burada oturum izni vermeyen BAE tarafından Arnavutluk’a gönderildiği, oradan da Türkiye’ye iade edildiği iddia edildi.

Gazeteci Erk Acarer Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Birbiri ardına gelişen bu olaylar bize ‘bir şey’ anlatıyor. Peker’in, başına 25 milyon dolar konması, evine saldırı, ardından yakınlarının kurşunlanması ve kilit adamına yönelik operasyon, hem Türkiye hem de çeşitli saiklerle yakınlaşılan ve anlaşmalar yapılan BAE’nin Peker’e mesajı” ifadelerini kullandı.

Acarer’in açıklaması şöyle:

“Sedat Peker cephesinde yeni ve önemli gelişme! Peker’e yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiler çemberin daraldığını gösteriyor. Kamuoyunda basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, 3 gün önce Arnavutluk’tan B.A.E’ye geçiyor.

Üç gün sonra, oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağrılıyor.Ama işlemleri yapılmıyor.Önce Sırbistan aktarmalı uçakla Arnavutluk’a yollanıyor.Önceden haber verildikleri anlaşılan Türk yetkililer, onu oradan teslim alıp bu sabah itibarı ile Türkiye’ye getiriyor.

Birbiri ardına gelişen bu olaylar bize ‘bir şey’ anlatıyor. Peker’in, başına 25 milyon dolar konması, evine saldırı, ardından yakınlarının kurşunlanması ve kilit adamına yönelik operasyon, hem Türkiye hem de çeşitli saiklerle yakınlaşılan ve anlaşmalar yapılan BAE’nin Peker’e mesajı. Olanları ‘Bir daha paylaşım yaparsan seni de iade ederiz’ diye okunabilir. Anlattıklarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha teyid ediyoruz. Keşke biraz daha derinlemesine araştırma yapabilseydik, gerçeğin biraz daha üzerine gidebilseydik ve böyle balık hafızalı olmasaydık!”

2-Üç gün sonra, oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağrılıyor.Ama işlemleri yapılmıyor.Önce Sırbistan aktarmalı uçakla Arnavutluk’a yollanıyor.Önceden haber verildikleri anlaşılan Türk yetkililer,onu oradan teslim alıp bu sabah itibarı ile Türkiye’ye getiriyor.

— Erk Acarer (@eacarer) September 17, 2022

‘AVUKATLAR DEVREYE GİRDİ, UÇAKTAN İNDİRİLDİ’

Erk Acarer paylaştığı son tweette ise Arnavutluk’ta Emre Olur’un avukatlarının devreye girdiğini belirtti. Avukatları Emre Olur’un Arnavutluk vatandaşı olduğu ve Türkiye’ye iade edilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek duruma müdahale etti.

Erk Acarer’in son paylaşımları şöyle:

“Diplomatik bir kriz geliyor. Arnavutluk’tan edindiğimiz son bilgi: Emre Olur 08.30’da İstanbul uçağına bindirildi. Fakat uçak kalkarken Arnavutluk’taki avukatları devreye girdi. Kendisi ve ailesi Arnavutluk vatandaşıymış. Avukatlar Türkiye’ye gönderilmesinin AİHM kurallarına aykırı olduğunu söylüyor. Son bilgi İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havalimanı nezaretinde olduğu. Yine edindiğimiz bilgiler Türk yetkililerin buraya gittiği yönünde! Kısaca şu anda İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havaalanı nezaretinde. Türk yetkililerin gitmesini, büyüme olasılığı olan bir kriz diye değerlendirmek mümkün”

2-Kendisi ve ailesi Arnavutluk vatandaşıymış. Avukatlar Türkiye’ye gönderilmesinin AİHM kurallarına aykırı olduğunu söylüyor. Son bilgi İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havalimanı nezaretinde olduğu.

— Erk Acarer (@eacarer) September 17, 2022

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version