Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Omeriya ‘Kardeşlik Kapısı’ yıkıldı


MARDİN – Omeriya bölgesine açılan “Kardeşlik Kapısı”, Ömerli Belediyesi tarafından yıktırıldı.

 

Mardin’in Ömerli ilçesinde bulunan ve Omeriya (Ömeryan) bölgesine açılan “Kardeşlik Kapısı”, AKP’li belediye tarafından yıkıldı. 2013 yılında CHP’li İzmir Karabağlar Belediyesi’nin, Ömerli Belediyesi ile iş birliğiyle yaptırdığı ve adı “Omerya Kapısı Kardeşlik Yolu” olarak konulan kapının yıkılması tepkiyle karşılandı.

 

Kapının yıkılmasına tepki gösteren yurttaşlar, kapının AKP’li Ömerli Belediye Meclis üyesi Ömer Yıldız’ın isteğiyle yıkıldığını savundu. Yurttaşlar, “Ömer Yıldız kapının hemen yanı başında bina dikti. Altına da iş yerleri yaptırdı. Bu binanın ve iş yerlerinin görüş açısını bozduğu gerekçesiyle kapıyı yıkmak için uzun zamandır uğraşıyordu. Bugün kapı yıkıldı” iddiasında bulundu. 

 

HEM YALANLAMA HEM İTİRAF 

 

Ömer Yıldız ise, kapının yıkılmasının kendisiyle ilgilisinin olmadığını savunarak, “Kapı ömrünü tamamlamıştı. TIR, kamyon, taksi çarpması sonucu kapının yıkılma riski vardı. Hem Cumhurbaşkanı da olsa Belediye Başkanı da olsa kimsenin başka birinin arsasının önünü kapatma hakkı yoktur. Benim kendi binanım önünü açmak için bunu yıktırdığımı söyleyenler yalan söylüyor. Biz şimdi bu yolu çok güzel yapacağız. Kapıyı da Omeriya bölgesinde çok güzel bir kapı yapacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version