Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Oluç: Kimse bizi çantada keklik sanmasın


MUŞ – “Çözüm Bizde”  şiarıyla HDP’nin Muş’ta halk ve esnaf ziyaretinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oruç, iktidarın HDP’yi demokratik siyasetten tasfiye etmek için her türlü yola başvurduğunu belirterek, “Kimse HDP’yi çanta da keklik sanmasın” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) “Çözüm Bizde”  şiarıyla Muş’ta esnaf ziyareti gerçekleştirdi. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP bölge milletvekilleri Mahmud Celaled Gaydalı, Erdal Aydemir, Şevin Çoşkun ile Gülistan Kılıç Koçyiğit’ten oluşan heyet, öncelikle Bitlis yolu üzerine bulunan tekstil fabrikalarını ziyaret etti. Burada bir işletme sahibi elektrik faturalarının kiralarını geçtiğini ifade ederek iktidara tepki gösterdi. İşletme sahibi, “Eskiden 7-8 bin TL fatura ödüyorduk. Şu anda gelen faturalar 70-80 bin. Doğalgazı daha yeni bağladık. Açılınca onu da göreceğiz. Faturalar kirayı geçmiş durumda” dedi. 

 

EKONOMİK KRİZDEN DERT YANDILAR 

 

Tekstil fabrikasında ki ziyaretin ardından Muş kent merkezine geçen heyet, kent merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Yurttaşlar, alkış ve sloganlarla HDP heyetini karşıladı. HDP milletvekilleri ile sohbet eden yurttaşların gündeminde, ülkede iktidarın savaş politikaları ile derinleşen ekonomik kriz, yoksulluk ve güncel siyaset konuları vardı. Yurttaşlar, özellikle heyete 6’lı masa partilerinin HDP ile olan diyaloğu ve İYİ Parti yetkililerinden yapılan açıklamalar soruldu. 

 

HALKIN SORULARINI YANITLADI 

 

Konu ile ilgili konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “6’lı masa ile bir ittifakımız yok. Yapmayı da düşünmüyoruz. Parlamento seçimlerinde bizim kendi ittifakımız var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise müzakereye açığız dedik. Müzakere ederlerse konuşuruz, etmezlerse başımızın çaresine bakar, kendi adayımızı çıkarırız” dedi

 

‘BİZİ ÇANTADA KEKLİK SANMASINLAR’

 

Heyet, esnaf ziyaretinin ardından HDP Muş İl Örgütü binasına geçti. Burada toplanan partililer ve halka konuşan Oluç, HDP olmadan hiçbir ittifakın yüzde 50+1’e ulaşmadığını hatırlatarak, “Kimse bizi çantada keklik sanmasın. Öyle bir şey yok. Kimse bizi yok saymaya kalkışmasın. Biz derken sadece HDP’yi kast etmiyoruz, HDP’nin seçmenleri, Kürt halkı, Türkiye demokrasi güçlerini yok saymaya kalkarsanız biz de sizi görmezden geliriz diyoruz” dedi.

 

‘HDP’Yİ TASFİYE ETMEK İSTİYORLAR’

 

Gelecek dönem yapılacak seçimlerin önemine vurgu yapan Oluç, “Bizim önemimizin farkındalar. Her iki taraf da farkında. Ama bunu bir türlü kabullenmek istemiyorlar. Bir taraf AKP-MHP ittifakı bizi demokratik siyaset alanından tasfiye etmek istiyor, diğer yandan ise Kobani Kumpas Davası’nı çıkardılar. Kobani Kumpas Davası’nda arkadaşlarımız için 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istiyorlar. Hukuken hiçbir şey yok. Tamamen siyasi. Dert ne? Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı, Gülten Kışanak’ı, İdris Baluken’i ve diğer bütün arkadaşlarımızı demokratik siyasetten tasfiye etmek. Yetmedi, bir de kapatma davası açtılar. HDP’yi ve HDP’nin bütün kadrolarını demokratik siyasetten tasfiye etmek istiyorlar. Bunları yapan kim? Cumhur İttifakı. Bu davalar varken dönüp ‘kardeşimsiniz’ dese inanır mısınız? İnanmazsınız. Bu güne kadar yaptıklarının kendilerine bir fayda sağlamadığını da görüyorlar. Bütün bu baskı ve tasfiye çalışmalarına rağmen HDP başarılı bir mücadele ile sizlerin desteği ile bu dönemi başarıyla atlatacak” diye konuştu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version