Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ODTÜ’lü öğrenciler, ‘rant yoluna’ karşı belediye önünde stant açtı

ODTÜ’lü öğrenciler, 'rant yoluna’ karşı belediye önünde stant açtı


Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkanı Melih Gökçek’in 2017 yılında başlattığı “Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantı Projesi”, CHP’li başkan Mansur Yavaş tarafından devam ettiriliyor. Buna karşı nöbet eylemine başlayan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri ve mezunları, bugün de ABB önünde stant açarak, bildiri dağıttı. Öğrenciler, “Rant yolu” nitelendirilen çalışmalara dair kent sakinlerini bilgilendirdi. 

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre stant çalışmasına dair açıklama yapan öğrencilerden Ilgaz Kekeç, çalışmalarının söz konusu proje iptal edilene değin devam edeceğini belirtti. Kekeç, “Bugün de ABB önünde halkı bilgilendirme çalışması yapacağız. Yarın da burada olacağız” dedi.

Rant Yolu’na Hayır İnisiyatifi’nden Deniz Çelik ise, projenin iptali için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Çelik, “Halkı bilgilendirmek ve ABB’nin yaptığı manipülatif açıklamalara karşı kendi açıklamalarımızı yapmak ve doğruları söylemek için ABB önündeyiz” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Öğrenci Kolektifleri de öğrencilere destek olmak için stant açan öğrencileri ziyaret etti.

Gün içinde Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD), Devrimci Gençlik Birliği (DGB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı (TMMOB) Mimarlar Odası ve Şehir Planlamacıları Odası üyelerinin de öğrencileri ziyaret etmesi bekleniyor.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version