Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Murat Kurum’un ‘konut projesi’ paylaşımında inanılmaz itiraf; ya miras ya define!

Murat Kurum’un ‘konut projesi’ paylaşımında inanılmaz itiraf; ya miras ya define!


YUSUF DERELİ | HABER İNCELEME  

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, sosyal medya hesabından yayınladığı sosyal konut projesine ilişkin tanıtım videosunda çok önemli bir itiraf var. Murat Kurum’un, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde, ilk kez gençlerimize özel kontenjan ayırıyoruz.” ifadeleriyle yayınladığı video, Türkiye’de ücretli çalışan, dar ve orta gelirliler için ev almanın artık mümkün olmadığını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Şöyle ki; videoda bir genç bilgisayar oyununda bir ev aldığını ve onu döşediğini söylüyor. Bunun üzerine arkadaşı, “Ben de ev alıyorum.” diyor. Türkiye’de gerçek hayatta özellikle de gençlerin ev almaları mümkün olmadığı için arkadaşı, “Hangi oyunda?” diye soruyor. Bunun üzerine genç, “Yok, ben gerçek hayatta ev alıyorum.” cevabı veriyor.

Söz konusu cevap üzerine videodaki gençler beklendiği gibi ‘şok’ oluyor. Nasıl olmasınlar ki!

EV FİYATLARI 1 YILDA YÜZDE 160 ARTTI

AKP Türkiye’sinde ev almak artık hayal bile edilemiyor. Zira Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Haziran ayı Konut Fiyat Endeksi verisini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Buna göre, konut fiyat endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 160,6 oranında artmıştı. Ancak gerçekte rakamlar daha vahim…

İstanbul’da geçtiğimiz yıl 550-600 bin TL’ye satılan 2+1 evler bugün 1 milyon 700-1 milyon 800 bin TL’den fiyatlanıyor. Anadolu’da da durum çok farklı değil. 90 metre karelik 2+1 evler 700 bin TL’den başlıyor, 1,1 milyon liraya kadar çıkıyor! Konuma ve kullanılan malzemeye göre fiyatlar daha da artabiliyor.

ÇALIŞARAK EV ALMAK ARTIK MÜMKÜN DEĞİL

Dolayısıyla Türkiye’de asgari ücretle ya da onun biraz üzerinde 7-8 bin TL maaşla çalışan insanların ev almaları mümkün değil. İşte videoda bu gerçek tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor.

Genç adamın ‘gerçek hayatta ev alacağını’ söylemesi üzerine, arkadaşlarından biri, “Yoksa miras mı kaldı?” diye soruyor. Bir diğeri ise “Define buldun!” ifadelerini kullanıyor.

Türkiye’de artık ücretli çalışan insanların, özellikle de dar gelirlilerin ev almasının hayal olduğu daha güzel anlatılamazdı. Gerçekten de bugün Türkiye’de ev alabilmeniz için ya ebeveynlerinizden yüklü miktarda miras kalması ya da define bulmanız gerekiyor!

Çalışarak ya da emekli ikramiyenizin üzerine biraz takviye yaparak ev almanız mümkün değil artık…

Eskidendi o günler…

İŞTE O PAYLAŞIM: 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde,
ilk kez gençlerimize özel kontenjan ayırıyoruz. 🧡 pic.twitter.com/tn1E1JjcTl

— Murat KURUM (@murat_kurum) September 9, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version