Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Milyonlarca yılda oluşmuş Peribacaları, ‘yol’ için iş makineleriyle yıkılıyor

Milyonlarca yılda oluşmuş Peribacaları, ‘yol’ için iş makineleriyle yıkılıyor


UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan milyonlarca yılda oluşmuş peribacaları yol yapımı nedeniyle yok ediliyor. İş makinelerinin peribacalarını yıktığı ana ait görüntüleri paylaşan CHP’li Ali Öztunç, “Kapadokya bölgesinden ihanetin görüntüleri gelmeye devam ediyor. Bu ihaneti, rezaleti durdurun. Dünya’da başka kapadokya yok, peribacalarına kıymayın. #Peribacalariniyikiyorlar.” dedi.

Kapadokya’da, 1. derece arkeolojik ve doğal sit alanında yapımı devam eden yol inşaatı tepkilere rağmen devam ediyor. Günlük 200 ile 300 turist otobüsünün kullanacağı Göreme’den Ortahisar’a uzanan yol güzergâhı içinde kiliseler, peribacaları ve kaya oluşumları bulunuyor.

UNESCO Dünya Kültür mirası listesinde bulunan Kapadokya’daki peri bacaları iş makineleriyle yıkılıyor. @TCKulturTurizm ve @MehmetNuriErsoy tarih, kültür ve turizm adına binlerce yıllık mirasımıza, varlığımıza iş makineleri saldırıyor. Göreviniz bu rezalete son vermektir. pic.twitter.com/GZBs4yaYon

— Ali Öztunç (@Ali_Oztunc) September 13, 2022

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sosyal medya hesabından yol çalışmaları kapsamında iş makineleriyle yıkılan peri pacalarına ait görüntüleri paylaştı. Öztunç, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na seslenerek şunları yazdı:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version