Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meksika sınırına duvar yapmak için para toplayıp Trump destekçilerini dolandırmakla suçlanan Steve Bannon, New York’ta teslim oldu

Serbestiyet


New York Manhattan Savcılığı, Trump’ın eski danışmanlarından Steve Bannon hakkında, Meksika sınırına duvar yapımında kullanılacağı vaadiyle Trump destekçilerinden 25 milyon dolar bağış topladığı ve bu meblağın 1 milyon dolarını kişisel harcamaları için kullandığı iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Kampanyayı Steve Bannon ile birlikte yürüten diğer iş arkadaşları federal bir yargılamada suçlarını itiraf etti ve para çaldıklarını kabul etti. Steve Bannon, başkanlık döneminin son günlerinde Trump tarafından affedildiği için bu suçlamalar nedeniyle herhangi bir federal yargılamanın konusu olamamıştı, fakat New York eyaleti bağış kampanyasına katkı verenlerin şikâyeti üzerine yerel bir soruşturma başlattı. Trump’ın af yetkisi federe eyalet yargılamalarını etkilemediği için Steve Bannon hakkındaki dolandırıcılık iddiaları New York’ta yargı konusu olabildi.

Steve Bannon’a yakın kaynaklar, Bannon’ın New York’taki yetkililere teslim olacağını ve soruları yanıtlayacağını medyaya aktardı. Steve Bannon’ın bugün teslim oldu. Bannon’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması bekleniyor.

Önceki İçerikBataklık kurudu: Süleyman Soylu’nun “Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu”nda tutuklu kalmadı
Sonraki İçerikKraliçe öldü, peki şimdi ne olacak: Kod adı “Londra Köprüsü Operasyonu”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version