Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kulis | Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerindeki ilk üç gündemi belli oldu

Kulis


Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması için bir araya gelen Altılı Masa’nın 2. tur görüşmelerinin ilk toplantısı 2 Ekim’de gerçekleştirilecek. Alt komitelerin masaya getirecekleri konuların netleştiği öğrenilirken, buna göre Meclis çoğunluğu elde edilirse ilk bir hafta içinde “Siyasi Ahlak Yasası, İstanbul Sözleşmesi ve Strateji Planlama Teşkilatı” yasaları çıkarılacak. Göçmenler, dış politika, tarım, sanayi ve eğitimde atılacak adımlar için de planlamalar yapıldı.

İLGİLİ HABER

Altılı Masa’da ortak liste olasılığı: İlçelere kadar detaylı araştırma

CHP kurmayları, Altılı Masa’nın bazı illerde ortak liste çıkarma ihtimaline yönelik anket çalışmaları yürüttüğünü, ilçelere kadar detaylı olarak durum tespiti yaptıklarını belirtti.

SEÇİM KAZANMA KRİTERLERİ 

Sözcü’den Emin Özgönül’ün kulis haberine göre Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi giderek kuvvet kazanırken, adayın kim olacağı alt komitelerde yapılacak ön çalışmalar sonucu masaya getirilecek. Bu çalışmada aday ismi belirtilmeyecek ancak 13. Cumhurbaşkanının seçimi kazanabilmesi için hangi kriterlere sahip olması, hangi kesimlerde oy potansiyelinin bulunması gerektiği, halkın güven duygusu gibi maddeler vurgulanacak. Adayın seçim kampanyasında yürütmesi gereken strateji de belirlenecek.

CHP EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Meclis’in 1 Ekim’de açılmasının ardından 2 Ekim’de de CHP’nin ev sahipliğinde Altılı Masa’nın 2. tur görüşmeleri başlayacak. Güçlendirilmiş parlamenter sistem de bu turun önemli ayağını teşkil edecek. Yeni sisteme geçilene kadar çıkarılacak yasalar ve Kanun Hükmünde Kararnameler için de çalışmalar yapıldığı öğrenildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version