Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kremlin: Erdoğan ile Putin, Özbekistan’da tahıl anlaşmasını konuşacak

Kremlin: Erdoğan ile Putin, Özbekistan'da tahıl anlaşmasını konuşacak


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 15-16 Eylül’de Özbekistan’ın Semerkant kentinde düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi’nde yapılması beklenen Putin-Erdoğan görüşmesi hakkında açıklama yaptı.

Peskov, “Semerkant’ta yapılmasını beklediğimiz Putin-Erdoğan görüşmesi, mümkün, gerekli ve halihazırda hazırlanıyor. Bu görüşmenin gerçekten de vakti geldi. İstanbul’daki tahıl anlaşmalarının uygulandığını görüyoruz. Bu uygulamanın yoksul ülkelere hiçbir fayda sağlamadığını, zira sadece iki geminin bu ülkelere gönderildiğini de görüyoruz” dedi.

Sputnik’in haberine göre, Putin ve Erdoğan’ın ele alacağı ilk konunun elbette bu husus olduğunu kaydeden Peskov, Rus gıda ürünlerinin uluslararası piyasalara erişiminin de masada olacağını kaydetti.

İLGİLİ HABER

Erdoğan: Putin haklı, tahıl yoksul ülkelere değil zenginlere gidiyor

Putin’in “Ukrayna’nın tahıl ihracatı yoksul ülkelere ulaşmıyor” açıklamasına Erdoğan’dan destek geldi

Balkan ziyareti kapsamında Hırvatistan’da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Ukrayna’nın tahıl ihracatı başlangıçta anlaşıldığı üzere yoksul ülkelere ulaşmıyor” sözlerini değerlendirmiş ve Putin’e destek vermişti. 

Erdoğan “Şu anda Rusya tarafından tahıl sevkiyatı yok. Sayın Putin’in haklı olduğu konu var. Gelen tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor, fakir ülkelere değil. Yaptırımları yapan ülkelere tahıl sevkiyatının olması sayın Putin’i de rahatsız etmektedir. Biz de Rusya’dan da tahıl sevkiyatı başlasın istiyoruz. Burada gecikme var. Semerkant’ta sayın Putin’le bunları görüşeceğiz. Gerçekten fakir olan ülkelere de bu tahılı ulaştıralım. Enerjide fiyatlar yükseliyor. Avrupa bu kışı nasıl geçireceğinin telaşı içinde. Rakamlar çok yüksek. Bu yüksek rakamlarla Batı ne yapacağının telaşı içinde. Temenni ederim ki hayırlısıyla atılacak adımlarla bu badire atlatılır.” demişti.

‘PUTİN 2. ELİZABETH’İN CENAZE TÖRENİNE KATILMAYACAK’

Peskov, Rusya lideri Putin’in dün hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze törenine katılmasının gündemde olmadığını da söyledi. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version